Roșii cu brânză pentru slăbit: varianta care nu dă greș

Brânză și roșii   FOTO pixabay.com
Combinația de roșii cu brânză ar putea duce la câștigarea în greutate. Iată propunerea unui medic pentru o combinație care nu dă greș.

Roșiile cu brânză ar putea fi o alegere răcoroasă în perioada de vară, dar atenție, combinația poate duce la câștigarea în greutate. 

Medicul Vasi Rădulescu a explicat cum poate fi combinată în așa fel încât să putem slăbi.

Iată ce a scris el pe blogul personal:

„Roșiile cu brânză sunt opțiunea multora dintre noi, vara, când e caniculă și alegem ceva răcoritor și rapid de preparat, care să nu necesite gătit!

Însă multe din pacientele cu care am lucrat nu au slăbit cu această combinație, ba chiar s-au și îngrășat!

De ce? Pentru că telemeaua are multe grăsimi – 23 g pe 100 g de brânză și de aceea și multe calorii – 270 mai precis! Iar pentru că e așa densă, e și grea și deci 100 g nu pare mult în farfurie, dar e echivalentul a 200 g de carne de curcan, piept de pui sau pește alb sau a 120 g de carne slabă de porc!

Combinația de roșii cu telemea e una bună- știau bunicii noștri ce știau, deoarece antioxidanții (licopenul și carotenoizii) din ele au nevoie de grăsimi pentru a se absorbi! Însă adaosul de ulei și de sare fac această combinație una nu tocmai bună pentru sănătate și nici pentru siluetă!

Varianta mea e aceasta:

Am folosit:

300 g roșii (cherry galbene și roșii, kumato și inimă de bou – eu așa le știu de la bunica)

40 g telemea

1 linguriță de ulei de măsline

verdeață – busuioc și pătrunjel – pentru un plus de savoare, vitamina C și pentru ca să nu mai adaug sare

Informații nutriționale: 206kcal, 12 g carbohidrați, 14 g grăsimi, 10 g proteine și 4 g fibre – adică 20% din necesarul zilnic de fibre!

Plus vitaminele A,C, K, tiamina sau vitamina B1, niacină sau vitamina B3, B6, acid folic, potasiu , magneziu, cupru și fosfor!vitamina A, C, K, acid folic și potasiu.

Perfect pentru o cină de slăbit pentru o femeie!

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel