Românii s-au săturat de restricții. Medicul Carmen Dorobăț, reacție la proteste: Aşa sunt lucrurile
31 Martie, 16:27

Carmen Dorobăț
Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, medicul Carmen Dorobăţ, a comentat protestele românilor din ultimele zile. 

"Noi, ca medici, înţelegem acest lucru. Nu numai noi suntem obosiţi după un an de luptă cu acest virus în spital şi nu numai la modul medical, aş putea spune chiar la modul fizic, pentru că noi în permanenţă stăm 24 de ore din 24 de ore în interesul pacientului, încercând să facem faţă cât se poate de bine.

Presiunea psihologică sigur este şi pentru cei din afara spitalului care au fost sau care poate nici nu au fost bolnavi (...) restricţiile, o bună parte din ele, nemulţumesc populaţia, cu situaţii tragice care au avut loc în spital şi noi ştim toţi acest lucru, cu tot ceea ce înseamnă conflict interuman şi social care apare nu numai la noi în ţară şi vedem pe tot globul astfel de manifestări.

Încercăm să ne facem activitatea cât se poate de bine în continuare, la patul pacientului, pentru că nu ne aflăm în cele mai bune zile, adică au fost şi zile mai bune, când numărul de paturi libere într-un spital de Boli Infecţioase era de ordinul zecilor, iată, acum sunt câteva, de la o gardă la alta, iar la Terapie Intensivă, într-adevăr, reprezintă o problemă găsirea unui pat liber. 

Aşa sunt lucrurile, noi nu putem decât să mergem în continuare pe acelaşi drum, să învăţăm în continuare, pentru că este un virus cu care nu este uşor de luptat, să învăţăm în continuare şi să ne facem datoria, evident.", a spus dr. Carmen Dorobăţ, miercuri, la Antena 3.

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
DYDROGESTERONUM - prospect
Câte calorii au băuturile: berea te va surprinde
Greutatea corporală, legătura cu estrogenul la femei
Ce să nu mănânci când porți aparat dentar
CLINDAMYCINUM - prospect
10 ierburi aromatice care dau o savoare aparte mâncării
AMINOPHYLLINUM - prospect
Ginkgo Biloba, eficient în tratarea anxietății
Horoscop 14 mai. Zodiile care fac bani
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri