România în topul mortalității COVID. Explicația unui manager de spital
25 sep, 21:18
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a explicat de ce România se află printre statele unde s-au înregistrat multe decese din cauza infecției COVID.
Foto: MAPN

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, medicul Carmen Dorobăț, consideră că sunt mai multe motive din pricina căruia România se află printre statele unde mortalitatea din cauza infecției COVID este mare.

”Ca număr mare de infectări categoric este vorba de o ducere spre minimalizare a ceea ce înseamnă măsuri de protecție și vedem că există un curent în acest sens pe rețelele de socializare. Pe de altă parte, printre acești mulți infectați vin 5% care ajung în ATI și de aici și o mortalitate care este undeva peste 50% din cei care ajung la Terapie Intensivă. Este o mortalitate crescută la noi în țară prin faptul că avem reguli de raportare care, spun eu, sunt corecte în ceea ce privește cauza de deces în infecțiile cu COVID. În sensul că cei care decedează cu această infecție, chiar dacă au comorbidități, dar cauza directă de deces a fost determinată de infecție, sunt raportate ca decese determinate de această infecție”, susține managerul.

Ce a mai declarat managerul puteți citi pe DC News.


Ştiri Recomandate

Ficat
EXCLUSIV
Anglia ar putea intra în lockdown: cine susține asta
Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la o tânără
De ce nu e bine să iei decizii când ești stresat
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri