România a rămas fără transplantul pulmonar. Pacienţii apelează la un spital din Italia

Singurul spital din România care făcea transplant de plămâni nu şi-a mai înnoit acreditarea, astfel că pacienţii în stare gravă care au nevoie de această intervenție sunt trimişi în Italia. 

Singurele transplanturi de plămân din România s-au făcut la Spitalul Clinic Sfânta Maria din Bucureşti, însă autorizaţia de funcţionare a expirat pe 10 martie anul acesta şi nu a mai fost reînnoită.

„Cât timp centrul este în curs de reacreditare, pacienţii au beneficiat de un acord între agenţia de transplant şi agenţia de transplant italiană prin care aceşti pacienţi pot fi transplantaţi în Italia”, a explicat Radu Zamfir, director al Agenţiei Naţionale de Transplant.

„Organizarea presupune să poţi să ai centre de recoltare de organe, legătură în timp real cu centrul de transplant, cu pacienţii în aşteptare. În România, nu numai că sistemul de recoltare a organelor de la donatori nu este suficinent de bine pus la punct, dar nici disponibilitatea oamenilor de a accepta o astfel de idee nu este la acelaşi nivel”, a spus Irina Strâmbu, medic pneumolog la Institutul „Marius Nasta”.

Aflați mai multe detalii despre subiect pe DC NEWS.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel