Român cu coronavirus. Arafat: „Suntem obligați să ne gândim la ce e mai rău”. Acuzații
13 feb, 23:19
Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a dat primele declarații cu privire la românul infectat cu coronavirus, de pe nava ancorată în Japonia.
Raed Arafat

Raed Arafat a explicat, potrivit DC News, că există reglementări internaționale stricte care vizează navele de croazieră pe care se află pacienți cu boli contagioase.

„După regulamentul internațional, orice vas pe care se află o persoană infecțioasă intră în carantină și nu coboară nimeni. De când a apărut cazul inițial și până acum sunt aproape 150 de cazuri de transmisie și oameni diagnosticați. Când cazul este confirmat, oamenii sunt luați de acolo și duși la spital. Asta s-a întâmplat cu românul de pe vasul respectiv. Până acum informațiile nu arată că este într-o stare critică, mortalitatea la acest virus este încă scăzută comparativ cu numărul celor infectați. MAE va obține tot timpul informații despre românul confirmat cu coronavirus și ne va ține la curent", a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Ce spune Raed Arafat posibilitatea apariției unui caz de infecție cu coronavirus în România și ce crede secretarul de stat despre acuzațiile privind Ordonanța care liberalizează programele naționale de sănătate, aflați pe DC News.


Ştiri Recomandate

COVID-19, bilanț: peste 1.500 de noi cazuri
Revenim la STAREA de URGENȚĂ? BOMBA lansată de Raed Arafat
Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi
Expert: La tineri, reacția imunitară la COVID este mai gravă
Horațiu Mălăele, confirmat pozitiv cu infecția COVID
MEDROXYPROGESTERON - prospect
COVID-19. Painea neambalată, risc de contaminare
Alzheimer, efectul devastator al excesului de zahăr
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri