Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Robotul cu raze UVC: dezinfecție făcută la Terapie Intensivă, fără să scoți pacienții pe hol
06 dec 2019 / 13:03
Saloanele de Terapie Intensivă pot fi dezinfectate cu robotul cu raze UVC, fără a fi scoși toți pacienții din ele, arată Cătălin Hideg, importatorul dispozitivului.
Robotul cu raze UVC
EXCLUSIV

O mare problemă în spitalele românești este că secțiile de Terapie Intensivă, spre exemplu, au multe paturi, iar bolnavii, mulți intubați și ventilați mecanic, nu pot fi scoși pe hol ca să fie dezinfectat salonul. Cu toate acestea, e nevoie de sterilizarea zonei atunci când unul dintre paturi este eliberat și urmează ca în el să fie adus încă un pacient.

Robotul cu raze UVC date de xenon pulsat, comercializat de Sanimed, însă, are dispozitive speciale care permit dezinfectarea unui pat de spital fără ca ceilalți pacienți din salon să fie nevoie să fie scoși. Președintele SANIMED, Cătălin Hideg, explică:

„Aici este o soluție chiar unică. Americanii au pus la punct trei paravane, cu un material negru care are un strat foarte protector, și se izolează patul care este eliberat în Terapie Intensivă. Se știe bine că în România saloanele de Terapie Intensivă sunt foarte, foarte aglomerate. Sunt câte 6, 8, 10 paturi și poate chiar mai multe. Foarte puține spitale au câte 1-2 pacienți într-un salon de Terapie Intensivă. Și atunci, acest pat care se eliberează în camera unde mai sunt 6-8 pacienți, în situații grave și intubați, nu trebuie să mai fie scoși afară ca să facem curățenia terminală a patului de unde pacientul a fost mutat în alt salon. (...) Se face curățenia clasică, se împrejmuiește acest pat cu aceste trei paravane, și se bagă acest robot în interiorul acestor paravane, (o zonă) unde avem patul, tăblia, toate aparatele pentru terapie intensivă care sunt folosite de obicei la capul pacientului. În 5 minute se termină procesul de sterilizare terminală a suprafețelor de lângă acest pat, se scot paravanele și se introduce imediat noul pacient, în niște condiții foarte curate și de siguranță", a explicat Cătălin Hideg.

Cu se face dezinfecția incubatoarelor din saloanele de neonatologie unde sunt ținuți nou-născuții, aflați în video:


Ştiri Recomandate

Produse din fermele afectate de gripă aviară din Ungaria au ajuns și în România
Substanţele chimice periculoase din tatuaje şi machiajul permanent, restricționate de UE
Narghileaua, mai dăunătoare decât țigara: 11 secunde pentru a forma cheaguri de sânge
A murit cel mai scund bărbat de pe planetă
Alertă în Thailanda: al doilea deces din cauza virusului misterios
Tânără, obligată să facă un test de sarcină înainte de îmbarcarea în avion
Și-a ucis soțul, folosind picături oftalmice
Gripa aviară cu virus înalt patogen, focar în România. Iată cum vă protejați
Comentarii