Robotul cu raze UVC care distruge infecțiile nosocomiale, la Interviurile DC News și DC Medical
05 dec 2019, 06:26

Val Vâlcu, moderatorul emisiunii, alături de biologul Florin Handra și Cătălin Hideg
EXCLUSIV
Lupta cu infecțiile nosocomiale se poate câștiga cu robotul cu raze UVC emise de xenon pulsat, care distruge bacteriile și virușii în proporție de 100%. Detalii despre eficiența acestei tehnologii, la emisiunea Interviurile DC News și DC Medical, de la ora 09.00.

Infecțiile nosocomiale fac an de an victime în spitalele din România și de pe peste tot prin lume. Bacteriile și virușii au căpătat rezisență la mijloacele clasice de curățenie și de dezinfecție, cele chimice reprezentate de biocide, așa că cercetătorii au dezvoltat o nouă tehnologie, în fapt un robot mobil care emite unde ultraviolete de tip C – UVC -, pe bază de xenon pulsat. Acest robot este adus în România de compania Sanimed.

Cum funcționează această tehnologie și cât de eficientă este ea, vom afla din Interviurile DC News și DC Medical, emisiune care va fi transmisă de la ora 09.00, simultan, pe canele de Youtube și paginile de Facebook ale celor două publicații.

Invitați sunt biologul Florin Handra, directorul de dezvoltare al firmei și Cătălin Hideg, președintele Sanimed, care vor explica, printre altele, cum s-a ajuns la această tehnologie cu un gaz inert care pulsează unde ultraviolete cosmice, neobișnuite pentru organismele care viețuiesc pe Pământ, de ce și cum acest tip de ultraviolete ucide bacteriile și virușii.

Tehnologia modernă este cu atât mai importantă cu cât de anul viitor, în baza Convenției semnată în 2013 la Minamata, toate țările lumii au căzut de acord să elimine din sistemele sanitare dispozitivele care conțin mercur, inclusiv lămpile de sterilizare folosite acum în spitale.

Emisiunea va putea fi ulterior urmărită și aici.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?