Ro Vaccinare: prima doză anti-COVID cu AstraZeneca, a doua cu vaccin ARN Mesager fără recomandare

Vaccinare
Reprezentanții campaniei naționale de vaccinare anti-COVID anunță că românii care s-au vaccinat cu AstraZeneca la prima doză, a doua o pot face cu un vaccin pe bază de ARN mesager - Pfizer/BioNTech, Moderna - fără recomandare.

Cei de la Ro Vaccinare anunță pe rețelele sociale că acei români care s-au imunizat anti-COVID cu prima doză cu ser AstraZeneca pot face a doua doză cu un vaccin pe bază de ARN Mesager, fără recomandare.

Mesajul reprezentanților campaniei naționale de vaccinare anti-COVID pe Facebook:

”Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare! Se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN mesager, la doza a doua, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca și care optează pentru schimbarea vaccinului.În acest caz nu este nevoie de recomandare medicală specială. Reamintim că: Vaccinarea persoanelor care au trecut prin infecție cu SARS CoV-2 nu este contraindicată; în aceste situații vaccinarea poate fi inițiată după vindecare.

În conformitate cu RCP-ul fiecărui tip de vaccin, intervalul maxim între doza 1 și doza a-2-a este: până la 42 de zile pentru vaccinul Moderna; până la 42 de zile pentru vaccinul Pfizer BioNTech; până la 12 săptămâni pentru vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca).

În situația depășirii intervalelor menționate, nu se va refuza vaccinarea, aceasta se va face prin prezentare directă într-un centru de vaccinare, fără programare prealabilă. Dacă o persoană dezvoltă infecție cu SARS CoV-2 după administrarea dozei 1 de vaccin împotriva COVID–19 aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei inițiale de vaccinare cu același produs, adică se va administra doar doza a-2-a.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este recomandată inclusiv femeilor gravide, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate acum sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor. Oricare dintre vaccinurile COVID-19 care dețin autorizație de punere pe piață pot fi administrate gravidelor sau femeilor care alăptează”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel