Risc major: cine trebuie să fie atent la tulburări de ritm cardiac

Inima transmite mesaje țesutului gras   FOTO: pexels.com
Specialiștii avertizează că probabilitatea de a dezvolta fibrilație atrială crește odată cu creșterea vârstei, a tensiunii arteriale și a altor factori.

Statisticile spun că 1 din 4 adulți de vârstă mijlocie din Europa și SUA vor dezvolta fibrilație atrială și că până în 2030 vor fi în jur de 14 până la 17 milioane de pacienți cu fibrilație atrială în UE, conform unui comunicat al Societății Europene de Cardiologie.

Medicii avertizează că probabilitatea de a dezvolta fibrilație atrială crește odată cu înaintarea în vârstă, a tensiunii arteriale ridicate, obezitate, diabet și infarct. Ce ar preveni această afecțiune, adaugă specialiștii, este reducerea consumului de alcool și pierderea în greutate.

La cei cu fibrilație atrială, riscul de a dezvolta un AVC crește odată cu vârsta, cu insuficiența cardiacă, hipertensiunea arterială, diabetul etc. La oamenii ce suferă de tahiaritmie ventriculară, cel mai frecvent factor predispozant este un atac de cord anterior. Când sunt combinate cu o funcție slabă a pompei a inimii (numită fracție de ejecție), pacienții prezintă un risc crescut de stop cardiac și deces.

Mai multe puteți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel