Rezistența la antimicrobiene, o problemă complexă cu efecte și în economie - Sorina Pintea

Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Rezistența la antimicrobiene a fost unul din subiectele dezbătute în cadrul Reuniunii de la Luxemburg, unde Sorina Pintea a prezidat ultima oară întâlnirea. 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre rezistența la antimicrobiene, despre care a precizat că este „o problemă complexă şi multifactorială, cu efect nu doar asupra sănătăţii, ci şi a economiei, care necesită măsuri concrete imediate, comune sectoarelor uman, veterinar şi de mediu”. Delarația a fost făcută la Luxemburg, unde a prezidat Consiliul Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Consumatori (EPSCO), potrivit agerpres.ro.

Ea a mai subliniat necesitatea combaterii rezistenţei la antimicrobiene atât în plan naţional şi european, cât şi la nivel global.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră această problemă drept unul dintre primele zece riscuri globale la adresa sănătăţii.

În urma dezbaterilor sa ajuns la cocluzii cum ar fi încurajarea cercetării şi dezvoltării de noi antimicrobiene şi abordări alternative, sporirea conştientizării şi înţelegerii rezistenţei de către public, profesionişti din domeniul medical, fermieri şi veterinari, supravegherea rezistenţei şi consumului de antimicrobiene atât în domeniul sănătăţii umane, cât şi în cel al sănătăţii animalelor, precum şi lărgirea bazei de dovezi referitoare la dezvoltarea şi răspândirea rezistenţei în mediu, a mai menţionat ministrul Sănătăţii.

Mnadatul Sorinei Pintea expiră la 30iunie, motiv pentru care a fost ultima dată când a prezidat Reniuna Consiliului EPSCO (secţiunea sănătate) de la Luxemburg. Preşedinţia Consiliului UE va fi asigurată în a doua jumătate a anului de Finlanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel