Autodiagnosticarea pe internet poate...
Listele cu candidații înscriși la concursul de rezidențiat, sesiunea 18 noiembrie 2018, pentru cele 6 centre universitare sunt publicate pe site-ul Ministerului Sănătății care-i roagă pe cei înscriși să verifice, până mâine, 9 noiembrie, ora 12.00, dacă sunt corecte: NUMELE, DOMENIUL și CENTRUL UNIVERSITAR în care concurează. Listele le găsiți AICI.
„Numărul de concurs din aceste liste este PROVIZORIU. Numărul de concurs DEFINITIV va fi publicat pe listele din data 09.11.2018, după efectuarea tuturor corecțiilor și reordonarea candidaților. Numerotarea candidaților este unică pe țară, începe cu nr. 1 la domeniul medicină, centrele de concurs sunt în ordine alfabetică, continuă cu domeniul medicină dentară și domeniul farmacie" mai arată organizatorii.
„În cazul în care apar greșeli se vor adresa la DSP-ul la care s-au înscris" se arată pe site-ul Ministerului.
Le medicină umană, 4.357 de locuri scoase la concurs
Concursul de admitere în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, va fi organizat în 2018 de către Ministerul Sănătății, duminică, 18 noiembrie.
Acesta urmează să se desfăşoare în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, iar pentru cele 4.987 de locuri scoase la concurs, la nivel naţional, s-au înscris 8.420 de candidaţi.
Din totalul de locuri la rezidențiatul de anul acesta, separat, la medicină sunt 4.357 locuri, la medicină dentară - 405, iar la farmacie - 225.
Dintre concurenții înscriși, care sunt aproape doi pe un loc, aproximativ 40% - 3.251 de concurenţi urmează să susţină examenul în centrul universitar Bucureşti, arată reprezentanții Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila". La UMF Carol Davila s-au înscris 2.404 candidaţi la Medicină, 604 - la Medicină dentară şi 243 - la Farmacie.
„Anul acesta asistăm la o creştere semnificativă atât în ceea ce priveşte numărul locurilor scoase la concurs, cât şi a numărului candidaţilor înscrişi, fapt ce ne poate demonstra un interes crescut faţă de resursa umană din sistemul medical românesc şi, totodată, pentru desăvârşirea profesiei de medic”, a declarat academicianul Ioanel Sinescu, rector al UMF „Carol Davila” din Bucureşti.
Cum se va desfășura examenul
Potrivit organizatorilor, în ziua de examen candidaţilor li se va permite intrarea în sălile de concurs la ora 08.30, în timp ce subiectele se vor deschide la ora 10.00.
Concursul se va derula sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar, pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea examenului. Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora.
Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.
Totodată, ocuparea locurilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.
Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea Ordinului ministrului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Alimentația echilibrată, bogată în...
Mindfulness, considerat o soluție...