Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Concursul de admitere în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, va fi organizat în 2018 de către Ministerul Sănătății, duminică, 18 noiembrie. Acesta urmează să se desfășoare în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara, iar pentru cele 4.987 de locuri scoase la concurs, la nivel național, s-au înscris 8.420 de candidați, aproximativ 40% - adică 3.250 de concurenți - urmând să susțină examenul în centrul universitar București.
Unde sunt sălile pentru examen
Pentru acest concurs, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București s-au înscris 2.403 candidați la Medicină, 604 la Medicină Dentară și 243 la Farmacie. În ceea ce privește organizarea și desfășurarea concursului din București, vor fi puse la dispoziție 51 de săli care au fost repartizate în incinta Facultății de Medicină (bd-ul Eroilor Sanitari nr.8) și a Spitalului Universitar de Urgență București, în incinta Facultății de Farmacie (str.Traian Vuia nr.6) , Academia de Studii Economice București (Clădirea Ion Anghelescu, str. Căderea Bastiliei nr.2-10 și în Clădirea Virgil Madgearu, Calea Dorobanți nr.15-17), precum și la Universitatea Româno-Americană (Bd-ul Expoziției nr. 1B).
42 de săli, pentru domeniul Medicină
Astfel, pentru candidații care vor susține examenul de rezidențiat pe domeniul Medicină au fost repartizate 42 de săli dintre care:
- 21 în cadrul Facultății de Medicină și SUUB (1.308 candidați),
- 10 săli în cadrul Facultății de Farmacie (348 de candidați) și alte
- 11 săli, ce aparțin Universității Româno-Americane, pentru 747 de candidați.
Pentru candidații care vor susține examenul de rezidențiat pe domeniul Medicină Dentară, în cele două clădiri ale ASE București, au fost repartizate 3, respectiv 2 săli, pentru 426, respectiv 178 de candidați.
De asemenea, pentru cei 243 de candidați care vor susține examenul de rezidențiat pe domeniul Farmacie au fost repartizate 4 săli din cadrul Facultății de Farmacie din București.
Cum se va desfășura examenul
Candidaților li se va permite intrarea în sălile de concurs la ora 8.30, iar subiectele se vor deschide la ora 10.00. Concursul se va derula sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestații, candidații vor avea la dispoziție 24 de ore. Acestea pot viza: întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului. Răspunsul contestațiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora.
Promovarea și rezultatele
Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu și 150 de tip complement multiplu. Totodată, ocuparea locurilor în cele 67 de specialități se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Afișarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătății de confirmare a rezultatelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...