REZIDENȚIAT 2019, veste URIAȘĂ! Camera Deputaților a aprobat Legea rezidențiatului!

Rezidentiat
Camera Deputaților a aprobat în plen, cu unanimitate de voturi, Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului! EXAMENUL VA AVEA LOC PE 8 DECEMBRIE!

Camera Deputaților a aprobat, cu unanimitate de voturi și în procedură de urgență, în plen, Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului! EXAMENUL VA AVEA LOC PE 8 DECEMBRIE!

De la Camera Deputaților Legea va pleca la promulgare la președintele Klaus Iohannis!

"Legea rămâne două zile la Camera Deputaților pentru eventualele obiecții de constituționalitate, iar vineri va pleca la președintele Klaus Iohannis, la promulgare", a declarat dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, pentru DC Medical.

Deputații nu au mai discutat în plen proiectul, ci l-au votat direct, cu unanimitate de voturi!

„Proiectul (...) a fost adoptat marți, 29 octombrie, în regim de urgență, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, și în plus față de corelările necesare privind posibilitatea efectuării rezidenţiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum şi în unităţi sanitare ale ministerelor cu reţea proprie sau în unităţi sanitare aflate în administrarea unităţilor publice locale, prevede eliminarea din procesul de rezidențiat a ministerului Educației. Astfel, ministerul Sănătății rămâne unicul decident în privința rezidențiatului. Modificarea este justificată prin faptul că rezidenţiatul reprezintă o formă de pregătire clinică şi practică profesională în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi este asigurată exclusiv de medici. De asemenea, conform noului act normativ, cifra de școlarizare pentru rezidențiat este cel puțin egală cu numărul de locuri reprezentând totalul absolvenților de medicină, medicină dentară și farmacie cu diplomă de licență din promoția anului în curs, stabilită prin ordin al ministrului Sănătății. În cazul în care numărul candidaților care promovează examenul de rezidențiat este mai mare decât cifra de școlarizare inițial anunțată, aceasta se va suplimenta până la repartiția candidaților, astfel încât toți candidații promovați să poată accesa un loc sau un post de rezidențiat. Conform proiectului adoptat astăzi, Ministerul Finanțelor asigură resursele financiare necesare școlarizării prin rezidențiat la nivelul cifrelor de școlarizare aprobate", se arată într-un comunicat de presă emis de Grupul PSD din Camera Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel