REZIDENȚIAT 2019: Înscrierile s-au terminat, ce urmează

Examenul     FOTO: pexels.com
Astăzi a fost ultima zi de înscrieri pentru REZIDENȚIAT 2019. De acum, DSP-urile trebuie să centralizeze datele și să le trimită la Ministerul Sănătății. Iată ce urmează:

Conform Metodologiei de examen, Direcțiile de sănătate publică județene, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, respectiv ministerele cu rețea sanitară proprie, după centralizarea și verificarea tabelelor cu candidații înscriși la REZIDENȚIAT 2019, redactează, în ordine alfabetică, lista finală cu candidații înscriși la concurs, pe domenii, pe care o vor comunica Ministerului Sănătății până cel târziu la data de 22 noiembrie 2019, ora 14.00.

Listele cu candidații care vor susține examenul REZIDENȚIAT 2019

Apoi, Ministerul Sănătății va centraliza listele cu candidații și le va defalca pe centre universitare, conform opțiunii candidaților. Până la data de 25 noiembrie, Ministerul Sănătății va comunica Universităților de medicină și farmacie numărul de candidați pentru fiecare domeniu din centrul universitar respectiv, urmând ca, până la data de 27 noiembrie 2019, să transmită în format electronic listele nominale ale acestor candidați.

Listele cu candidații admiși în concursul REZIDENȚIAT 2019, pe centre universitare și domenii, vor fi afișate și pe site-ul rezidentiat.ms.ro, la data de 27 noiembrie.

Candidații vor trebuie să își verifice datele în aceste liste, iar în situația în care un candidat constată o eroare materială (de nume, centru de concurs, domeniu etc.) în listele de concurs, va sesiza acest lucru până cel târziu la data de 29 noiembrie 2019, ora 12.00, direcției de sănătate publică, respectiv ministerului cu rețea sanitară proprie unde a depus dosarul de concurs, pentru a se opera corecția necesară.

După ce listele sunt definitive, repartizarea candidaților pe săli se face diferențiat, pe domeniile pentru care s-au înscris, de către fiecare Universitate de medicină și farmacie.

Sala și ora începerii probei

La data de 5 decembrie 2019, candidații vor afla sala și ora începerii probei de concurs vizitând paginile de internet ale universităților de medicină și farmacie sau site-ul rezidentiat.ms.ro.

Apoi, conform Metodologiei, cu cel puțin 24 de ore înainte de concurs, la fiecare sală se afișează lista candidaților repartizați în sala respectivă.

Candidații ale căror dosare de înscriere au fost admise, dar care în ziua concursului sunt declarați absenți în sălile de concurs nu vor beneficia de returnarea taxei achitate pentru concurs. Beneficiază de returnarea taxei achitate pentru concurs doar candidații ale căror dosare de înscriere sunt respinse.

Examenul pentru REZIDENȚIAT 2019, va avea loc duminică, 8 decembrie 2019.

Grila corectă va fi afișată pe site-ul oficial al rezidențiatului ți pe site-urile universităților de medicină și farmacie organizatoare pe 8 decembrie, începând cu ora 16.00, iar eventualele contestații vor putea fi depuse până pe 9 decembrie, la ora 16.00, la sediul comisiei locale de concurs.

Data afișării clasificărilor pe domenii este anunțată în timp util prin mass-media și pe paginile de internet ale universităților de medicină și farmacie, dar și pe site-ul rezidentiat.ms.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel