Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
REZIDENȚIAT 2019: Înscrierile s-au terminat, ce urmează
19 noi, 17:45
Astăzi a fost ultima zi de înscrieri pentru REZIDENȚIAT 2019. De acum, DSP-urile trebuie să centralizeze datele și să le trimită la Ministerul Sănătății. Iată ce urmează:
Examenul de rezidențiat 2019. FOTO: pexels.com

Conform Metodologiei de examen, Direcțiile de sănătate publică județene, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, respectiv ministerele cu rețea sanitară proprie, după centralizarea și verificarea tabelelor cu candidații înscriși la REZIDENȚIAT 2019, redactează, în ordine alfabetică, lista finală cu candidații înscriși la concurs, pe domenii, pe care o vor comunica Ministerului Sănătății până cel târziu la data de 22 noiembrie 2019, ora 14.00.

Listele cu candidații care vor susține examenul REZIDENȚIAT 2019

Apoi, Ministerul Sănătății va centraliza listele cu candidații și le va defalca pe centre universitare, conform opțiunii candidaților. Până la data de 25 noiembrie, Ministerul Sănătății va comunica Universităților de medicină și farmacie numărul de candidați pentru fiecare domeniu din centrul universitar respectiv, urmând ca, până la data de 27 noiembrie 2019, să transmită în format electronic listele nominale ale acestor candidați.

Listele cu candidații admiși în concursul REZIDENȚIAT 2019, pe centre universitare și domenii, vor fi afișate și pe site-ul rezidentiat.ms.ro, la data de 27 noiembrie.

Candidații vor trebuie să își verifice datele în aceste liste, iar în situația în care un candidat constată o eroare materială (de nume, centru de concurs, domeniu etc.) în listele de concurs, va sesiza acest lucru până cel târziu la data de 29 noiembrie 2019, ora 12.00, direcției de sănătate publică, respectiv ministerului cu rețea sanitară proprie unde a depus dosarul de concurs, pentru a se opera corecția necesară.

După ce listele sunt definitive, repartizarea candidaților pe săli se face diferențiat, pe domeniile pentru care s-au înscris, de către fiecare Universitate de medicină și farmacie.

Sala și ora începerii probei

La data de 5 decembrie 2019, candidații vor afla sala și ora începerii probei de concurs vizitând paginile de internet ale universităților de medicină și farmacie sau site-ul rezidentiat.ms.ro.

Apoi, conform Metodologiei, cu cel puțin 24 de ore înainte de concurs, la fiecare sală se afișează lista candidaților repartizați în sala respectivă.

Candidații ale căror dosare de înscriere au fost admise, dar care în ziua concursului sunt declarați absenți în sălile de concurs nu vor beneficia de returnarea taxei achitate pentru concurs. Beneficiază de returnarea taxei achitate pentru concurs doar candidații ale căror dosare de înscriere sunt respinse.

Examenul pentru REZIDENȚIAT 2019, va avea loc duminică, 8 decembrie 2019.

Grila corectă va fi afișată pe site-ul oficial al rezidențiatului ți pe site-urile universităților de medicină și farmacie organizatoare pe 8 decembrie, începând cu ora 16.00, iar eventualele contestații vor putea fi depuse până pe 9 decembrie, la ora 16.00, la sediul comisiei locale de concurs.

Data afișării clasificărilor pe domenii este anunțată în timp util prin mass-media și pe paginile de internet ale universităților de medicină și farmacie, dar și pe site-ul rezidentiat.ms.ro


Ştiri Recomandate

Mai multe restricții publice privind alcoolul, mai puține decese prin cancer
Demență, programul care îmbunătățește viața celor cu Alzheimer prin artă
Exercițiile fizice: cum pot influența nivelul de oxigen din sânge
Depresia acută, cum o recunoști și cât este de periculoasă
Oameni izolați în case din cauza rujeolei, în Samoa
Botoşani: Peste 1.100 cazuri de viroze respiratorii înregistrate în ultima săptămână
Colesterolul rău: redus din timp, scade riscul bolilor cardiovasculare
Comentarii