Revoltă la Spitalul Județean Călărași. Asistentele au primit INTERZIS la ținute sexy, fuste scurte și unghii colorate: Li se vedea lenjeria intimă, pacienții ieșeau după ele

Revolta la spitalul judetean calarasi - Foto: Freepick @senivpetro
Pacienții de la Spitalul Județean Călărași nu au mai vrut să plece din spital, de dragul... asistentelor. Conducerea spitalului le-a dat angajatelor un mesaj pe WhatsApp.

Dacă mulți dintre noi ne dorim să nu ajungem niciodată la spital și dacă ajungem, să plecăm cât mai repede, într-un oraș din țară se confruntă cu o situație cel puțin ciudată. 

Se întâmplă la Spitalul Județean din Călărași, acolo unde pacienții internați nu mai vor să plece acasă, iar dacă pleacă, promit să revină. Totul din cauza uniformelor asistentelor.

"Am primit apropouri când pacienții se externau, că parcă ar mai fi vrut să rămână internați pe secția de Chirurgie. Am observat anumite modificări în vestimentația fetelor. Niște modificări provocatoare...", a declarat Adrian Simion, șef secție Chirurgie de la Spitalul Județean Călărași, pentru Observator News.

Ce salariu are un medic, un asistent și un ambulanțier, în România. Câți bani primesc și de ce pleacă din țară. Grila COMPLETĂ

Mesajul trimis asistentelor, pe WhatsApp

 

Această situație și apropourile pe care le-au bătut pacienții internați l-a deranjat pe șeful de secție, care a luat măsuri și le-a scris asistentelor pe WhatsApp.

Astfel, asistente au primit un mesaj cu recomandări despre cum ar trebui să se îmbrace. Şefa secţiei a declarat pentru presa locală că a decis să trimită mesajul după ce a observat privirile pacienţilor.

"Nu le-a interzis nimeni să poarte sarafan sau niște pantaloni mai strâmți, dar nu pot fi niște pantaloni transparenți prin care să se vadă lenjeria intimă... Pacienții ieșeau din saloane, se uitau după ele, nu e o ținută demnă de spital...", a mai spus Adrian Simion, șeful secției de Chirurgie.

Mesajul șefului nu le-a plăcut tuturor asistentelor, care nu au fost deloc bucuroase să primească sfaturi despre cum să se îmbrace sau cum să arate.

"Că o asistentă e deranjată că un șef de secție îi spune te rog frumos să îți tai unghiile și să nu le ai date cu ojă și să ai o uniformă decentă, atunci înseamnă că nu ar trebui să mai avem nici șef de secție", a declarat Bogdan Mihai, managerul Spitalului Județean.

Ce spun pacienții și oamenii din Călărași

 - "Nu mi se pare ok să vii într-un spital îmbrăcat neadecvat... E ca și cum mă duc într-o biserică și văd pe cineva îmbrăcat în fustă mini sau cu un decolteu... Nu este locul potrivit pentru așa ceva"

- "Nu m-ar deranja... Dacă aș fi pacient m-ar interesa în primul rând sănătatea, nu ținuta"

Mai mult, această situație s-ar repeta și în alte cincii clinici din spital, astfel că există şanse ca recomandările vestimentare să ajungă şi la alte angajate.

Asistenții medicali, obligați să aibă BAC. Rafila: Avem o problemă. Această profesie presupune competențe profesionale solide

Ce reguli trebuie să respecte de acum asistentele

 

Potrivit mesajului transmis de conducerea secţiei de chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Călăraşi, asistentele că nu mai au voie să mai intre în secţie purtând "uniforme mulate provocatoare, fuste scurte, unghii colorate, ţinută necorespunzătoare în mediu sanitar". 

Mesajul arată că la chirurgie există "cel puţin trei asistente în această situaţie".

Şefa secţiei de chirurgie, Profira Stan, a declarat că este normal ca asistentele să poarte "echipamentul regulamentar" și a completat că şeful său i-a atras atenţia cu privire la ţinuta asistentelor. 

"Nu aşa am învăţat la şcoală, că trebuie să avem un echipament decent, nu excentric? Am constatat privirile bolnavilor, deci nu e normal ca o ţinută să nu fie regulamentară. Regulamentul nostru este fără unghii şi fără ojă, nu au ce să facă decât când sunt în concediu.  (...) Chiar şeful de secţie mi-a semnalat, eu nu am vrut să reacţionez chiar imediat, cu toate că constatasem, dar asta e, fetele tinere vor să-şi arate...

Nu sunt absurdă, chiar nu am vrut să mă iau din prima de ele, pentru că aveau impresia că am eu ceva cu tinereţea lor dar... Nu a pornit de la mine, a pornit de la privirile pacienţilor şi mi-a atras atenţia şeful de secţie şi a trebuit să iau măsuri şi să impun să se întoarcă la ţinuta regulamentară", a declarat asistenta şefă pentru calarasipress.ro.

Profira Stan mai spune că nu doar în secţia de chirurgie vin la serviciu asistente îmbrăcate indecent, ci şi în alte secţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel