REȚETĂ de sărbătoare: ovăz cu pară caramelizată. Mic dejun recomandat de Cori Grămescu

Pere FOTO: pexels.com
Nutriționistul Cori Grămescu recomandă o rețetă cu pere și ovăz la micul dejun.

Un mic dejun care să conțină fibre, proteine și să fie dulce: ovăz cu pară caramelizată și nuci pecan. Este recomandarea de joi, 30 decembrie, a nutriționistului Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Ca ingrediente pentru 2 porții, aveți nevoie de:

”60-70 grame de ovăz fino cană și jumătate de apă

green sugar după gust

2 pere

1/4 linguriță scorțișoară

1 lingură suc de lămâie

20-25 g nuci pecan”.

Procesul de preparare constă în:

”Puneți apa la fiert într-o cratiță mică. După ce a dat în clocot, adăugați un praf de sare și apoi ovăzul. Se amestecă, apoi se acoperă cu un capac și se dă focul mic. Gătiți timp de 15 minute sau până când apa este absorbită și ovăzul are o consistență cremoasă. Între timp, se taie perele cubulețe, fără coajă. Într-o tigaie anti-aderentă adăugați perele, green sugar, sucul de lămâie și scorțișoara și amestecați.

Acoperiți cratița cu un capac și lăsați la înmuiat perele aproximativ 10 minute sau până când sunt fragede și aurii, ele se vor înmuia la aburi, în sucul propriu. Odată ce sunt fragede, scoateți capacul pentru a le permite să se caramelizeze mai mult, iar apoi se ia de pe foc. Împărțiți ovăzul în două boluri și acoperiți cu porții egale de pere și adăugați nucile pecan”.

Beneficiile consumului de pere

Perele conțin vitamina C, vitamina K, potasiu, bor, magneziu și folat. Datorită acestor substanțe nutritive, au capacitatea de a ajuta la pierderea în greutate, de a îmbunătăți sănătatea, de a combate diabetul și de a ajuta la digestie.

1. Aportul de fibre - digestia - Perele conțin o doză sănătoasă de fibre. Fiind un aliment bogat în fibre, beneficiile pentru sănătatea pere includ capacitatea de a menține sistemul digestiv funcțional, fără probleme. Fibrele reduc problemele digestive, inclusiv constipația. Sunt benefice contra hemoroizilor, previn retenția de apă, reduc balonarea și previn apariția calculilor renali (pietrele la rinichi).

2. Stimulează sistemul imunitar - Datorită conținutului ridicat de vitamina C, sunt benefice pentru sistemul imunitar. Vitamina C acționează ca un antioxidant puternic care reduce stresul oxidativ și daunele cauzate de radicalii liberi. 

3. Bogate în antioxidanți - Perele conțin fitonutrienții care ajută la combaterea inflamației și la prevenirea bolilor. Un studiu (link direct studiu) a arăt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel