Rețele de socializare, dependență. Cum afectează munca asistenților medicali

Telefon
Dependența de rețelele de socializare afectează capacitatea e concentrare asupra sarcinilor asistenților medicali. Un studiu a arătat, de asemenea, că această scădere a concentrării este moderată de abilitatea acestora de a se autogestiona în diferite situații.

Dependența de rețelele de socializare reduce performanța asistenților medicali și afectează capacitatea lor de concentrare asupra sarcinilor, potrivit unui studiu publicat în Journal of Advanced Nursing.

Studiul a descoperit că asistenții medicali, totuși,  pot lua măsuri de „autogestionare” pentru a rezolva problema.

 „Studiul nostru are, de asemenea, unele implicații importante pentru managementul spitalului, medicilor și asistenților medicali”, au scris autorii.

Ei au menționat că managementul spitalului ar trebui să limiteze utilizarea de către asistente a rețelelor de socializare, să elaboreze cursuri de auto-management pentru personalul de îngrijire medicală și să ofere asistenților medicali un mediu în care să nu le fie distrasă atenția cu tonuri de apel.

Abilitățile de autogestionare moderează distragerea atenției

Scopul studiului a fost de a explora relația dependenței de rețele de socializare (SNS) și performanța asistenților medicali și modul în care această relație a fost mediată de distragerea sarcinilor și moderată de autogestionare.

Acest studiu în secțiune transversală este conceput pentru a testa empiric relația dependenței SNS, distragerea sarcinilor și autogestionarea cu performanțele asistenților medicali.

Datele au fost colectate prin efectuarea unui sondaj online asupra asistenților medicali din întreaga lume folosind un chestionar bazat pe web elaborat prin „Google Docs” și distribuit prin Facebook în perioada 13 august 2018 - 17 noiembrie 2018. Grupurile Facebook au fost căutate folosind termenii cheie selectați.

În total, 45 de grupuri au avut relevanță pentru această cercetare; prin urmare, a fost solicitată administratorilor acestor grupuri să participe la această cercetare și să posteze un link în grupurile lor. Doar 19 administratori de grup au răspuns pozitiv prin încărcarea unui link al instrumentului de cercetare pe paginile lor de grup și 461 de membri ai acestor grupuri au participat la cercetare.

Rezultatele datelor colectate din 53 de țări diferite au indicat că dependența de rețele de socializare duce la scăderea performanței asistenților medicali. Această relație este consolidată în continuare prin distragerea atenției de la sarcini. Rezultatele arată că abilitățile asistenților de autogestionare a uneor situații mediază relația dintre dependența de rețelele de socializare și performanța angajaților. Mai mult, rezultatele studiului confirmă faptul că autogestionarea reduce impactul negativ al dependenței de rețele de socializare asupra performanțelor asistenților medicali.

Acest studiu abordează problema utilizării rețelelor de socializare la locul de muncă și efectul potențial al acestuia asupra performanței asistenților medicali.

Cercetarea are numeroase implicații teoretice și practice pentru administrarea spitalelor, medici și asistenți.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Gabriel Cotabiță, la Național TV. Foto: Facebook
BREAKING NEWS
Gabriel Cotabiță a murit

Crossuri externe

pixel