Resveratrolul din vinul roșu, efecte pentru sănătate. Câte pahare de vin poți să bei într-o zi

Resveratrolul - Foto: Freepick @master1305
Vinul roșu are mai multe beneficii. Iată ce este Resveratrolul din vinul roșu și ce efecte are asupra sănătății.

Consumat în cantități limitate, vinul roșu are mai multe beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Femeile ar trebui să consume maxim un pahar de vin roșu de 150 ml, iar bărbații - maxim  două pahare de vin roșu 150 ml.

Vinul roșu combate virușii. Menținerea unui sistem imunitar puternic este incredibil de important în lupta cu virușii. Unul dintre beneficiile vinului roșu include proprietățile de stimulare a imunității, datorită conținutului de antioxidanți. De asemenea, vinul roșu poate stimula microbiomul, sau bacteriile intestinale sănătoase. Un microbiom sănătos previne  dezvoltarea bolilor, în timp ce un microbiom nesănătos poate scădea funcția imunitară.

Vinul roșu reglează zahărul din sânge. Chiar dacă conține zaharuri naturale, vinul roșu poate ajuta la reglarea zahărului din sânge. Consumul unui pahar de vin roșu poate scădea glicemia timp de până la 24 de ore, ceea ce poate fi benefic pentru cei cu niveluri mai ridicate de zahăr din sânge, potrivit Asociației Americane de Diabet. Vinul roșu nu ar trebui să înlocuiască medicamentele și planurile de tratament pentru gestionarea glicemiei, totuși acesta poate fi un adaos alimentar util, dacă este consumat cu moderație.

De ce să îți condimentezi mâncarea. Microbiomul îți va mulțumi

Vinul roșu stimulează memoria și funcțiile cognitive. Vinul roșu este bogat în polifenoli, care sunt antioxidanți care ajută organismul să lupte împotriva bolilor. Resveratrolul, un tip de polifenol care se găsește în vinul roșu, poate ajuta la îmbunătățirea memoriei pe termen scurt. De fapt, resveratrolul are puterea de a reduce daunele cauzate de lipsa somnului, cum ar fi deficitul de memorie, și poate stimula capacitatea de a învăța și funcțiile de procesare cognitivă. 

Un alt beneficiu al vinului roșu este capacitatea sa de a reduce riscul de demență, dacă este consumat cu moderație. În caz contrat, vinul va crește riscul de demență. Așadar, cel mai bine este să vă limitați consumul la 150 ml pe zi. 

Vitamina B6, piridoxina, beneficii. În ce alimente se găsește și care este doza necesară. Deficitul poate duce la depresie și scăderea imunității

Vinul roșu reduce riscul de cancer. Printre beneficiile vinului roșu se numără și posibilitatea de a reduce riscul de cancer. Se pare că vinul roșu are capacitatea de a  preveni creșterea celulelor canceroase, în special a celor asociate cu cancerul de sân și cel esofagian. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Virginia, o proteină din coaja strugurilor poate ucide celulele canceroase.

Proteina, resveratrolul, ajută la înfometarea celulelor canceroase prin blocarea dezvoltării unei proteine, care le hrănește. La rândul lor, antioxidanții ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care ne pot afecta celulele și organele.

Vinul roșu îmbunătățește sănătatea inimii. Unul dintre beneficiile vinului roșu este capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii. Consumul de alimente și băuturi, bogate în polifenoli, cum ar fi vinul roșu, a fost asociat  cu un risc redus de boli de inimă. Vinul roșu are puterea de a proteja căptușeala vaselor de sânge din inimă și, în același timp, de a crește HDL, sau colesterolul "bun" care ajută organismul să elimine colesterolul rău. 

Alimentul care îți menține inima sănătoasă. Ce alte beneficii mai are

Vinul roșu ajută la menținerea sănătății ochilor. Datorită resveratrolului, care are proprietăți de îmbunătățire vasculară, vinul roșu poate ajuta microcirculația din ochi. Acest proces poate preveni problemele legate de ochi, cum ar fi degenerescența maculară, retinopatia diabetică și glaucomul, care contribuie la pierderea vederii.

Vinul roșu menține sănătatea dentară. Noi date sugerează că vinul roșu, în special acei polifenoli benefici, poate de fapt să lupte împotriva bacteriilor dăunătoare din gură, care pot provoca carii dentare și care contribuie la bolile gingivale. Oprind bacteriile să se lipească de dinți și de gingii, vinul roșu le împiedică să provoace carii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel