Restricțiile propuse de DSP pentru București. Prefectul: ordinul, semnat și transmis spre publicare

După ce rata de incidență a depășit 6 la mia de locuitori în București, DSP a propus închiderea școlilor și after-school-urilor. Mall-urile rămân, în schimb, deschise.

DSP București a făcut o serie de propuneri având în vedere că rata de incidență a depășit 6 la mia de locuitori în Capitală. Antena 3 a prezentat documentul cu propunerile Direcției de Sănătate Publică. Pe listă se numără închiderea școlilor, a after-school-urilor.

”Am vorbit cu domnul doctor Raed Arafat care mi-a confirmat că ambii miniştrii sunt de acord cu măsura. DSU fiind cel care ne coordonează pe situaţii de urgenţă. Mâine în Capitală şcolile funcţionează pentru învăţământul preşcolar, primar şi clasele terminale", a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica. Potrivit acestuia, ordinul este semnat și transmis spre publicare.

Legea spune că localitățile care intră în carantină trebuie să aibă o rată de infectare de 6 la mia de locuitori. Cum ministrul Vlad Voiculescu a precizat că la numărătoare se va ține cont și de focare, pragul de 6 la mia de locuitori se atinge mai ușor. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel