Restricții pentru persoanele nevaccinate în Italia. Când vor înceta măsurile

Oficialii italieni au hotărât să introducă măsuri restrictive împotriva persoanelor care nu se vaccinează.

Italia a decis miercuri noi măsuri restrictive împotriva persoanelor care refuză în continuare vaccinarea împotriva COVID-19, limitându-le drastic accesul la o serie de servicii şi făcând vaccinarea obligatorie pentru categorii mai largi de angajaţi publici.

Un decret guvernamental prevede că persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în săli de cinema, restaurante, hoteluri, săli de sport începând din 15 decembrie. Din 6 decembrie, oricine va dori să folosească transportul public va trebui să fie vaccinat sau să deţină un test negativ la coronavirus.

Aceste măsuri vor fi în vigoare până la 15 ianuarie. Totodată, guvernul a extins vaccinarea obligatorie la întreg personalul din educaţie, poliţie şi armată şi a precizat că angajaţii din sănătate, pentru care exista deja obligativitatea vaccinării, vor trebui să primească o doză booster pentru a-şi păstra locurile de muncă, arată Agerpres.

În altă ordine de idei, Portugalia și-a atins obiectivul de a vaccina complet 85% din populație împotriva COVID-19 și va administra a treia doză (de rapel) persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, a anunțat vineri Direcția Generală a Sănătății (DGS).

„Programul de vaccinare este un succes fără echivoc în Portugalia (...) am obținut o vaccinare completă a circa 85% din populație contra COVID-19, deoarece cetățenii portughezi au acceptat procesul”, a declarat oficialul DGS, Graça Freitas. „De săptămâna viitoare vom începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste cu o a treia doză (de rapel)”, a adăugat ea în cadrul conferinței de presă. „Se va acorda prioritate celor peste 80 de ani și rezidenților din căminele de bătrâni”, a spus Freitas, adăugând că oricine a primit a doua doză cu peste șase luni în urmă va putea primi a treia doză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel