Restricții anti-COVID. Arafat: mai avem o săptămână-două, să vedem că, într-adevăr, cifrele ajung să fie pe scădere constantă

Șeful DSU, dr Raed Arafat
Șeful DSU Raed Arafat a declarat, la un post TV, că trebuie să se vadă clar o scădere a numărului de îmbolnăviri COVID pentru a se modifica anumite măsuri privind restricțiile.

Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că se așteaptă ca numărul de îmbolnăviri COVID să scadă pentru a se lua decizii privind restricțiile.

”Mi-e teamă că lumea să spună: gata, s-a ajuns, s-a rezolvat! Când noi vedem că totuși mai este un pic, mai avem poate o săptămână-două ca să vedem că cifrele, într-adevăr, ajung să fie pe scădere constantă și să fie sub 10.000 pe zi și sub 5.000 pe zi. Să vedem că, într-adevăr, scad cifrele respective.

Norocul nostru este că această variantă, cum știm, este puțin patogenă, puțin agresivă, dar mai circulă și cealaltă variantă, iar mulți din cauza ei ajung încă în Terapie Intensivă”, afirmă Raed Arafat la Antena 3.

Iar tulpina Delta este încă prezentă în România.

CITEȘTE și Bilanț COVID-19, 15 februarie. Peste 21.000 de cazuri. VEZI tabelul pe județe și INCIDENȚA

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 21.885 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 9.816 mai mult decât în ziua anterioară. 2.686 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.569 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos. 

Până astăzi, 61.880 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 14.02.2022 (10:00) – 15.02.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 204 decese (123 bărbați și 81 femei), dintre care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iași, Ilfov, Maramureş, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui și Municipiul București”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel