Renunță la șampon și folosește produse naturale din cămară

Renunță la șampon și folosește produse naturale din cămară. Foto: Freepick @ valuavitaly
Renunță la șampon și folosește produse naturale. Uneori se întâmplă să rămâi fără șampon, dar trebuie să-ți speli, urgent, părul. Apelează la trucurile bunicii. 

Renunță la șampon și folosește produse naturale din cămară. Dacă rămâi brusc fără șampon acasă, poți și să te speli pe cap cu mijloace improvizate.  

Spre exemplu, poți folosi pudră de muștar, care este potrivită pentru părul gras. Muștarul stimulează creșterea părului și, de asemenea, îi adaugă volum. 

Un alt produs, la care nu te-ai gândit vreodată, este făina. Nu usucă excesiv părul, previne vârfurile despicate și este potrivită pentru toate tipurile de păr. Ai nevoie de făină de secară sau cereale integrale, măcinate grosier.

Renunță la șampon și adaugă pudră de muștar în făină. Nu folosi făină de grâu obișnuită, deoarece va fi greu de spălat.

Genele vor fi mai groase și mai dese. Trucuri fără costuri, fără gene false

Renunță la șampon și folosește pudră de argilă. Argila hrănește scalpul. Poți face măști de păr din argilă și te poi clăti, apoi, cu oțet sau apă cu lămâie. 

Renunță la șampon și folosește iaurt și zer. Aceste produse sunt bune pentru părul foarte uscat.

Renunță la șampon și folosește bicarbonat, un produs bun pentru părul gras. Atenție, însă, folosit în exces, poate usca părul.

Scrub exfoliant anti-mătreață. Rețeta simplă și ieftină de preparat acasă

 

Scrub exfoliant care te ajută să scapi de mătreața inestetică. Scrubul poate fi făcut în casă. Iată o rețetă naturală, accesibilă, simplă și ieftină. 

Cel mai bun scrub exfoliant este cel făcut din produse naturale, acasă. Mătreața este o problemă enervantă cu care se confruntă multe persoane. Problema este strâns legată de un tip de dermatită care afectează scalpul.

Cum puteți ține sub control această problema și care este rețeta naturală care vă scapă de mătreață?

În primul rând, trebuie să știți că prezența mătreții necesită întotdeauna un control al medicului dermatolog,care va evalua tipul și cauza, apoi va prescrie produsele care o vor elimina. Măreața ar putea fi provocată și de o anume intoleranță alimentară, pe care o poate stabili doar medicul.

Vezi și: Uleiul esențial de mușcată, proprietăți de vindecare. Cum să îl prepari

Mătreața poate fi de diferite tipuri: grasă și uscată, fiind cauzată, în majoritatea cazurilor, de dermatită. Pielea scalpului tinde să se decojească foarte repede, iar solzii de mătreață sunt de fapt doar reziduurile de piele moartă.

Mătreața uscată se prezintă în cazuri de deshidratare  a scalpului, deoarece pielea tinde să se decojească. În acest caz, fenomenul este însoțit de o mâncărime pielii scalpului.

La rândul ei, mătreața uleioasă este cauzată, în cele mai multe cazuri, de dermatita seboreică. Scalpul, în acest caz, are solzi grași care cad, iar părul arată uleios.  

Laptele cu ciocolată, beneficii surprinzătoare. Cum te ajută să slăbești

Dermatita de contact și psoriazisul pot provoca apariția mătreții, iar soluția este tratamentul scalpului.

Cei care suferă de mătreață pot avea nevoie și de un șampon zilnic care curăță scalpul, îl hidratează și îl împrospătează. Șamponul trebuie să conțină nu doar substanțe pentru curățare, ci și pentru tratarea epidermei. De asemenea, puteți folosi loțiuni sau uleiuri esențiale.

Combateți mătreață cu produse naturale

 

Mătreața poate fi contracarată cu ajutorul unor remedii naturale, care pot trata scalpul. Iată cum puteți pregăti un scrub exfoliant pentru a contracara problema mătreții cu ingrediente naturale și foarte ieftine.

Pentru prepararea acestui scrub aveți nevoie de:

- zahăr brun,

- ulei de cocos

- ulei esențial de lavandă.

Amestecați toate ingredientele și apicați masca scalp, masând ușor.

Lasă-o să acționeze circa 20 de minute, apoi spălați-vă pe cap cu un șampon anti-mătreață.

Clătiți din abundență.

Acest tratament poate fi folosit o dată sau de două ori pe săptămână. Citiți continuarea AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel