Remdesivir. Când va fi produs în România. Răspunsul ministrului Sănătății
15 oct, 15:52
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a fost întrebat joi, 15 octombrie, dacă anul acesta sau în 2021 s-ar putea produce în România medicamentul Remdesivir.
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că anul acesta sau anul viitor ar fi imposibil ca medicamentul Redesivir, pentru bolnavii de COVID-19, să poată fi produs în România, deoarece este nevoie de o linie specială de producție, pe care producătorii români de medicamente nu o au. 

Întrebat, joi, 15 octombrie, la Timișoara, de ce statul român nu a făcut demersuri, la fel ca și cel ungar, să obțină licență pentru producția de Remdesivir, răspunsul ministrul Sănătății a fost:

”Noi avem aceste discuții încă din vară. Avem fabrica antibiotice la care am avut această discuție. Nu are linie tehnologică și trebuie obținut acel patent, dar linie tehnologică încă nu avem. Ar fi o perioadă destul de lungă să putem produce acest Remdesivir. (...) Au solicitat și noi am pus la dispoziție facilități pentru a-și putea retehnologizarea liniile și pentru a avea anumite beneficii fiscale în condițiile fac acest”, a spus Nelu Tătaru.

Din iulie până în septembrie, România a avut donații de la Comisia Europeană de aproape 12.000 de doze de Remdesivir, iar în octombrie există un contract subsecvent pentru alte 12.000 de doze, care vor fi dirijate către toate spitalele suport-COVID sau cele de fază 1, fază 2. Ministrul Tătaru a mai declarat că statul român sprijină aceste firme de medicamente să obțină licență, potrivit DC News.


Ştiri Recomandate

Strategia de vaccinare anti-COVID, discutată în CSAT
Distanțarea socială: cum afectează creierul
RAPORT UNOPA: Pacienții cu HIV, grav afectați de criza COVID-19
Dr Mariana Mărdărescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
HIV, un virus parșiv. Cum se adaptează el la medicamente
DELAMANIDUM - prospect
CARMUSTINUM - prospect
TELAPREVIRUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri