Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Reguli pentru călătoria cu avionul. Ce se pregătesc autoritățile să institue
16 mai, 11:38
Călătoria cu avionul se va face după reguli noi. De la intrarea în aeroport, predarea bagajelor la cală, trecerea frontierei și îmbarcare, totul se modifică:
Călătorie

Adina Vălean, comisar european pe Transporturi, a descris la Antena 3, câteva dintre regulile care se vor aplica la călătoria cu avionul, odată ce cursele vor fi reluate. Deși o dată exact nu poate da, din cauza situației dată de pandemia COVID-19, comisarul a explicat că:

„Mulți mă întreabă când dau drumul la avioane. Nu am un răspuns pentru ea fiindcă cei care trebuie să răspundă sunt autoritățile din fiecare stat membru (...) dar ne-am gândit cum vom călători odată ce destinațiile sunt deschise", a explicat Adina Vălean.

„Principala cerință pe care o avem e purtarea măștii. Sigur, distanțarea fizică e recomandarea principală, dar ea nu se poate obține în toate situațiile, motiv pentru care recomandăm în primul rând purtarea măștii în mijloacele de transport", a spus comisarul european.

Dacă până acum regula era să ajungi la aeroport cu două ore înainte de îmbarcare, s-ar putea ca perioada de timp să fie lungită.

Adina Vălean a arătat că sosirea la aeroport se va face, probabil, și mai devreme; că vor fi utilizate toate mijloacele electronice pentru formele necesare unui zbor: de la cumpărarea biletelor până la check-in, minimizarea contactului la predarea bagajelor, controlul de securitate, îmbarcarea și ridicarea bagajelor. „În avion se recomandă utilizarea măștii și a dezinfectanților pentru mâini", deși, recunoaște comisarul, „nimeni nu poate garanta 100% că nu există vreun risc, dar măcar în raport cu ceilalți te poate proteja cumva".

Pe de altă parte, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a declarat și el pentru aceeași sursă, că pe Aeroportul Otopeni, spre exemplu, „porțile de check-in vor fi deschise cu patru ore înainte de efectuarea zborurilor. Clar că e obligatoriu pentru călători să vină cu mai mult de două ore, cum era până acum obligatoriu să te prezinți la îmbarcare, pentru a putea realiza acele fluxuri și să putem proteja populația. Probabil mai devreme cu trei ore". El a mai subliniat și că reluarea zborurilor nu depinde doar de România ci și de statele destinație.


Ştiri Recomandate

Dieta vegană. Deficiențele nutriționale care distrug pielea
Nelu Tătaru: Proiectul de lege privind cerinţele CCR este gata
Cancerul testicular, simptome la care trebuie să fii atent
Postul intermitent: de ce este mai recomandat decât alte diete
Pacient reinfectat cu COVID-19, decedat
Tratamentul pentru cancer: obezitatea îi scade eficiența
Tot mai mulți copii au diabet. Explicația specialistului
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
EXCLUSIV
De ce să nu bei bere pe caniculă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri