Refluxul gastric: cum recunoști simptomele neplăcute
02 feb 2021, 23:45

Indigestie
Refluxul acid se întâmplă atunci când conținutul din stomac se deplasează în sus în esofag. Se mai numește regurgitație acidă sau reflux gastro-esofagian și poate fi foarte supărător.

Dacă aveți simptome de reflux acid mai mult de două ori pe săptămână, este posibil să aveți o afecțiune cunoscută sub numele de boală de reflux gastroesofagian (GERD).
Potrivit Institutului Național al Diabetului și al Bolilor Digestive și Renale (NIDDK), refluxul esofagian afectează aproximativ 20% din persoanele din Statele Unite. Dacă nu este tratată, uneori poate provoca complicații grave.

Simptomele refluxului gastric

Refluxul acid poate provoca o senzație de arsură inconfortabilă în piept, care poate radia în sus spre gât. Acest sentiment este adesea cunoscut sub numele de arsuri la stomac.
Dacă aveți reflux acid, s-ar putea să simțiți un gust acru sau amar în partea din spate a gurii. De asemenea, vă poate determina să regurgitați alimente sau lichide din stomac în gură.
În unele cazuri, refluxuș gastric poate provoca dificultăți la înghițire. Uneori poate duce la probleme de respirație, cum ar fi tuse cronică sau astm.

Ce provoacă boala

Sfincterul esofagian inferior (LES) este o bandă circulară de mușchi la capătul esofagului. Când funcționează corect, se relaxează și se deschide când înghiți. Apoi se strânge și se închide din nou după aceea.
Refluxul acid se întâmplă atunci când sfincterul esofagian nu se strânge sau nu se închide corect. Acest lucru permite sucurilor digestive și altor conținuturi din stomac să se ridice în esofag, notează healthline.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?