Record de bolnavi COVID la ATI. Cum trebuie interpretat. Explicația medicului Adrian Marinescu

Dr. Adrian Marinescu
Medicul Adrian Marinescu a explicat diferenţa dintre rata de pozitivare din weekend şi cea din timpul săptămânii, dar şi cum trebuie interpretată actuala situaţie la ATI. 

Medicul Adrian Marinescu, specialist în Boli Infecţioase la Institutul Matei Balş din Capitală, a vorbit, la DC News, despre diferenţa dintre rata de pozitivare din weekend şi cea din timpul săptămânii, dar şi cum trebuie interpretată situaţia la ATI. 

"În weekenduri, în general, avem testări ţintite. Acum suntem şi pe un trend ascendent, iar asta se vede de două săptămâni. În plus, testele conform definiţiei de caz sunt ceva mai multe, în locurile unde avem mai multe cazuri. Aşa că ne aşteptăm la o rată mai mare de pozitivare. E drept că acum este chiar mai mare decât m-aş fi aşteptat.  Legat de locuri de la ATI, şi aici e o situaţie nedorită, dar care putea fi prognozată. Ştim bine că atunci când avem multe cazuri ca noi infectări, după un interval de timp se vede şi la ATI. Dacă noi de 2 săptămâni avem acest trend, adunând toate cazurile, ele se văd într-un procent şi la ATI, să zicem ca 5 la sută. Nu e o creştere exponenţială, dar e constantă şi, cât timp vom avea panta ascendentă, se va vedea şi la ATI”, a explicat medicul. 

În acest moment, la ATI sunt internaţi 557 pacienţi COVID-19. 

Mai multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel