Rapelul de vaccin bivalent de la Pfizer, protecție și împotriva subvariantei BQ.1.1: Generează mai mulți anticorpi decât vaccinul original

Rapelul de vaccin bivalent de la Pfizer, protecție și împotriva subvariantei BQ.1.1 - Foto: Freepick
Pfizer anunță că boosterul bivalent protejează împotriva subvariantei BQ.1.1.

Pfizer spune că boosterul său actualizat, care a fost conceput pentru a viza Omicron BA.4 și BA.5, protejează, de asemenea, împotriva subvariantelor Omicron în creștere, cum ar fi BQ.1.1 și BQ.1.

La o lună după ce au primit rapelul bivalent, s-a constatat că adulții de 55 de ani și peste au avut o creștere de nouă ori a anticorpilor împotriva BQ.1.1, a declarat Pfizer într-un comunicat de presă.

Persoanele care au primit o altă doză din vaccinul original au prezentat o creștere de două ori a anticorpilor împotriva BQ1.1.

VEZI ȘI: Ce pandemii pot veni în viitor. OMS, LISTA bolilor cu risc. Ce este "boala X": Există câteva ore critice pentru a opri boala, înainte să devină de neoprit

"Rezultatele au arătat că rapelul de vaccin bivalent a determinat o creștere mai mare a titlurilor de anticorpi neutralizanți pentru toate subvariantele Omicron testate, în comparație cu vaccinul original, indiferent de starea anterioară de infecție cu SARS-CoV-2", a precizat Pfizer.

Boosterul bivalent conține două tulpini de vaccin:

- una care protejează împotriva virusului COVID-19 original

- alta care vizează subvariantele Omicron.

Boosterul bivalent acționează cel mai bine împotriva BA.5, producând o creștere de 13 ori a anticorpilor la persoanele cu vârsta peste 55 de ani, precizează Pfizer.

Când a fost dezvoltat rapel actualizat, BA.5 era tulpina dominantă a COVID în Statele Unite, dar acest lucru s-a schimbat în ultimele luni.

Potrivit informațiilor publicate sâmbătă de Centrele americane pentru controlul și protecția bolilor, BA.5 reprezintă acum aproximativ 24% din cazuri, în timp ce BQ.1.1 reprezintă 24,2%, iar verișoara sa BQ. reprezintă 1 25%.

Moderna a raportat la 14 noiembrie că rapelul său bivalent oferă protecție împotriva BQ.1.1.1, dar nu la fel de mult ca împotriva variantei BA.5.

Peter Marks, directorul diviziei de vaccinuri din cadrul FDA, a declarat că este încurajat de rezultatele obținute de Pfizer și Moderna.

"Având în vedere prevalența tot mai mare a BQ.1.1 și numărul mare de călătorii care vor avea loc începând cu Ziua Recunoștinței, va fi foarte important ca toți cei eligibili, și în special adulții mai în vârstă, să ia în considerare obținerea vaccinului actualizat pentru protecție, dacă nu au făcut-o încă", a spus el, potrivit CNBC.

VEZI ȘI: "Intri trează în sala de operație purtând în pântece un bebeluș. Poți să-ți apleci mai mult spatele? Burta îți stă în cale, închizi ochii, respiri. Mamă ce ai născut prin cezariană, ești o puternică!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel