Dr Rafila: Toată lumea este pregătită să reînceapă activitatea economică

Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că școlile trebuie să reînceapă. La fel și munca.

Dr Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat, într-o intervenție telefonică la digi24, că oamenii sunt pregătiți să reînceapă munca fără restricții.

"Școlile trebuie să reînceapă, trebuie să putem să mergem și să desfășurăm activități economice fără restricții. (...) Cred că toată lumea este pregătită să reînceapă activitatea economică pentru că altfel impactul pe sistemul de sănătate - cum asigurăm asistența medicală pentru infecția cu noul coronavirus, ce achiziții avem nevoie să facem etc. Toate lucrurile astea nu vor fi posibile să se desfășoare dacă activitatea economică nu se reia pentru că nu poți să crezi că există o autonomie a sistemului de sănătate ruptă de contextul economic și de cel social", a afirmat Alexandru Rafila.

În opinia acestuia, de acum și până pe 15 mai oamenii au "o mare șansă" să se pregătească. Dr Rafila detaliază: ”Avem o ocazie importantă: să ne pregătim, să facem training, să menținem distanțarea socială, să evităm aglomerația, să evităm să ne înghesuim, să utilizăm măsuri de protecție individuală pentru că de comportamentul nostru va depinde viitorul, adică se va diminua transmiterea împreună cu încălzirea vremii, care o să contribuie și ea în anumită măsură, dar comportamentul nostru este decisiv în a avea o vară cu mai puține cazuri de infecție".

Specialistul consideră că infecția COVID-19 va reapărea în toamnă "pentru că nu va trece toată populația prin îmbolnăvire". "Va trece 20-40% cel mult și mă refer la infecțiile care nu se văd, cele aparente. Sper să facem în vară studii de seroprevalență care să-mi arate ce procent din populație a trecut prin boală. (...) Vom avea iarăși o creștere în sezonul rece urmând ca la începutul anului viitor să sperăm la un vaccin care să fie eficace și să întrerupem definitiv lanțul transmiterii acestei boli", a adăugat dr Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel