Rafila: săptămânile următoare vom asista la o transmitere comunitară a OMICRON

Rafila, despre refugiații veniți din Ucraina
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila susține că săptămânile următoare vom asista la o transmitere comunitară a tulpinii Omicron. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 7 ianuarie, că e posibil ca în săptămânile următoare Omicron să se transmită comunitar în România. Primele cazuri au apărut la sfârșitul lunii noiembrie și ulterior au crescut rapid.

”Noi am secvențiat aproape 200 de tulpini. (...) 30% au fost cazuri din import și puțin peste 20% au fost cazuri fără legătură epidemiologică de călătorie și cu caz confirmat, restul au fost cu legătură epidemiologică. Asta ne demonstrează că începe să fie transmitere comunitară. În România, deocamdată e o transmitere sporadică, dar e foarte posibil ca în zilele, săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară susținută cu această nouă tulpină”, a afirmat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.922 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 96 mai puține decât în ziua anterioară. 528 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În total, până astăzi, 6 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.833.789 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 13.317 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.  1.756.361 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 327 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 58.971 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 06.01.2022 (10:00) – 07.01.2022 (10:00) au fost raportate, de către INSP, 31 de decese (19 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila,Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București. Dintre cele 31 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 la categoria de vârstă peste 80 ani. 28 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel