Rafila, despre regulile de înmormântare: Nu împiedică nimeni Ministerul Sănătății să schimbe regulile. E lipsă de asumare

Prof. dr. Alexandru Rafila
Zeci de mii de familii din România au fost nevoite să-și înmormânteze persoanele dragi decedate din cauza COVID-19 fără slujbele religioase creștinești, iar prof dr Alexandru Rafila spune că regulile ar putea fi schimbate foarte ușor, dacă cineva din Ministerul Sănătății și-ar asuma decizia. 

Întrebat de această continua bătaie de joc aplicată în ultimele luni, unde zeci de mii de familii au fost nevoite să își înmormânteze rudele sub incidența protocolului COVID-19, profesorul Alexandru Rafila a spus că există o lipsă se asumare la nivelul Ministerului Sănătății care poate modifica aceste reguli imediat.

„Nu cred că împiedică cineva Ministerul Sănătății să schimbe regulile prin care s-au desfășurat lucrurile până acum. Problema este legată de lipsa de asumare. Nu își asumă nimeni nimic și atunci este mult mai simplu să refuz să fac ceva, poate apare un risc, si atunci de să mă acuze pe mine (n.r ministerul Sănătăţii) și nu fac nimic. Asta este lucrul care se întâmplă în ultimele trei luni de zile în mod sistematic.

Noi cunoaștem foarte bine că acum este o coaliție la putere. Mie mi se pare foarte ciudat că această coaliție nu ia o măsură în ceea ce privește problema de la Ministerul Sănătății.

Cred că este evident pentru toată lumea, pentru Barna pentru domnul Cioloș, care reprezintă jumătate din acest guvern, că ceea ce se întâmplă la Ministerul Sănătății reprezintă o problemă.

Problema este de natură politică. Nu înțeleg din ce cauză continua să funcționeze această echipă, sau să nu funcționeze de fapt aceasta echipa de la Ministerul Sănătății și partidele din care provin aceste persoane nu iau o decizie în ceea ce privește Ministerul Sănătății.

Cred ca asta este de fapt problema. Putem să inițiem legi dar acum discutăm de o chestiune de un ordin de ministru care se poate scrie în câteva ore și se poate aproba imediat. Este mult mai simplu decât o procedură legislativă", a explicat profesorul Alexandru Rafila la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel