Rafila despre Legea vaccinării: nu cred că nu ar trece în acest moment

Vaccinarea. Foto: Pixabay
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, consideră că legea vaccinării ar putea trece în Parlament.

Invitat la dezbaterea DC Media Group ”Vaccinarea, prezent și viitor”, profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat legea vaccinării ar trece în Parlament având în vedere contextul pandemic actual.

”Înțelegerea utilității vaccinării s-ar răsfrânge și asupra copiilor din familiile unde inclusiv părinții se vaccinează. (...) De multe ori, legile pun în dificultate decidenții pentru că trebuie să-și asume responsabilitatea și ați văzut inclusiv situația actuală a pandemiei din România - discutăm că o instituție publică, Ministerul Sănătății oferă niște cifre în care tot Ministerul Sănătății nu are încredere. (...) 

Eu nu cred că nu ar trece în acest moment legea în Parlament. Cred că și vaccinarea împotriva infecției cu noul coronavirus constituie totuși un element de sprijin până la urmă pentru că lumea vede că asta este calea de urmat dacă vrei să rezolvi o problemă de sănătate publică cauzată de o boală infecțioasă”, susține prof Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel