Raed Arafat, reacție dură la adresa unui avocat: „acuzații nefondate care se aduc de așa ziși «experți» apăruți brusc”

Raed Arafat
Raed Arafat a reacționat dur pe rețeaua de socializare la adresa unui avocat pe care-l acuză că speculează situația pentru a-și căuta clienți.

Raed Arafat a reacționa dur la adresa unui avocat care i-a invitat să dea statul în judecată pe pacienții cu COVID-19 care s-au simțit lezați de faptul că a stat în spital, deși nu au avut simptome. Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a arătat că este o abordare simplistă, care n-are nimic de-a face cu medicina și că, cel puțin până acum, cercetările au arătat că persoanele asimptomatice sunt contagioase.

Iată ce a scris el pe rețeaua socială:

„Văd că se intensifică atacurile împotriva celor care au comunicat sau a celor care au gestionat răspunsul la amenințarea cu virusul SARS-COV 2. Acum auzim din ce în ce mai multe păreri inducând ideea că totul a fost inventat și că totul a fost exagerat, iar unii avocați (...) cred din ce în ce mai mult că se pricep la COVID 19 mai bine decât medicii sau experții în managementul situațiilor de urgență, și încep să emită păreri trăznite care nu au nimic cu realitatea sau cu știință.

Iată cum un „avocat” știe să scoată din context o declarație și să o învârte că să convingă opinia publică că ce s-a făcut era greșit și abuziv, astfel încât să-și racoleze clientela pentru câteva procese aducătoare de profit.

În declarația mea vorbeam de tratarea virusului și de faptul că nu există un tratament contra acestui virus care să-l elimine.

Domnul „avocat” extrapolează declarația mea pentru a valida ideea că cei care au stat în spitale fiind asimptomatici, ar fi stat degeaba, contra voinței lor, pentru că și așa nu era un tratament specific de administrat.

Îl invit pe domnul avocat să-și aleagă câțiva pacienți pozitivi asimptomatici, sau ușor simptomatici, care nu au nevoie de tratament specific dacă nu cumva se agravează, pentru a-i găzdui la el acasă. Să stea cu ei împreună cu familia lui cel puțin 14 zile. Pe durata găzduirii pacienților, domnul avocat să și meargă la lucru și să spună colegilor că el vine de la el acasă, unde are în gazdă niște pacienți pozitivi dar asimptomatici.

Până acum, știința spune că asimptomaticii transmit virusul la alții. Acesta este motivul pentru care ei sunt internați, că să nu transmită virusul mai departe, inclusiv la familiile lor. Dacă domnul avocat vrea să convingă pe unii să-l plătească că să dea în judecată statul pentru că a ținut asimptomaticii, contagioși de altfel, internați, îl urez mult succes. Dar sper totuși să nu reușească să păcălească pe mulți cu astfel de abordare naivă și simplistă care nu are nimic cu medicina.

Ce mă intrigă însă este faptul că în prima faza, când se făcea tot posibilul că virusul să nu aibă impactul pe care l-a avut în alte țări, lumea era îngrijorată, speriată, stresată, iar toți întrebau de măsuri și insistau să fie luate cele mai dure măsuri de prevenire și distanțare. România a luat măsuri care nu erau drastice și mai mult echilibrate și potrivite pentru situația. Acum, când unii cred că totul este gata și atâta a fost cu COVID-19, încep atacurile și mârșăviile împotriva celor care au muncit zi și noapte că să trecem cu toții cu bine prin această situație. Nimeni nu are cea mai mică garanție că valul nu se va repetă, și că totul se va termină aici, când zilnic încă avem cazuri noi și din păcate și decese noi. Eu însă am încrederea că majoritatea populației înțelege situația și înțelege măsurile luate, indiferent de manipulările și de acuzațiile nefondate care se aduc de așa ziși "experți" apăruți brusc când lucrurile s-au stabilizat, cel puțin pentru moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel