Raed Arafat: Noul sistem 112 va permite serviciul de video-call

Raed Arafat
Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat marți, 2 iulie, într-o conferință, că telemedicina va juca un rol important.

Raed Arafat. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, susține că telemedicina va juca un rol important mai ales privind accidentul vascular cerebral și că se poartă discuții cu STS-ul pentru introducerea video-call-ului la serviciul 112.

"Şi la accidentul vascular cerebral telemedicina va juca un rol major, mai ales partea video, pentru că poţi asista un diagnostic la distanţă, poţi asista un pompier într-o zonă rurală sau un asistent văzând de la distanţă şi punând bolnavul să facă anumite mişcări cât să poţi să îţi dai seama dacă este sau nu. Deci acesta este viitorul. (...) Folosirea telemedicinei în pre-spital devine extrem de importantă, noul sistem 112 va permite video-call-ul în viitor. Suntem în discuţii cu STS-ul şi în momentul în care va permite video-call-ul înseamnă că şi apelantul, dacă la dispecerat personalul e instruit, poate să transmită nişte imagini pe baza cărora se pot lua decizii", a afirmat Raed Arafat, marţi, într-o conferinţă, citat de Agerpres.

În România există trei centre de telemedicină la Bucureşti, Târgu-Mureş şi Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel