Raed Arafat, despre valul patru al pandemiei COVID-19: „Nu văd o revenirea la măsuri radicale sau la carantinare”

Raed Arafat, șeful DSU   Foto: gov.ro
Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, la o conferință de presă, că din datele pe care le are în acest moment despre valul patru al pandemiei COVID-19, că nu vede o revenire la carantină sau măsuri radicale.

Deși medicii avertizează că valul patru al pandemiei de COVID-19 ar putea fi și mai grav decât cele prin care am trecut deja, șeful DSU, Raed Arafat, dă asigurări că nu vom mai fi închiși în casă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus, într-o conferință, că el crede că țara noastră nu va mai ajunge la o carantină națională, în valul al patrulea al pandemiei, pentru că acum sunt alte mecanisme, dar și cinci milioane de persoane vaccinate.

„Nu, nu cred, pentru că avem alte mecanisme acum și să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâția cât ne-am dorit, totuși sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute deja prin boală.

Deci nu văd o revenire la măsuri radicale sau la carantinare. Pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă, la început, și nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri, cel puțin din ce vedem la acest moment, nici nu văd justificare pentru ele”, a afirmat Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel