Raed Arafat, apel: Starea de urgență e menită să ajute; subiectul nu trebuie politizat
15 Martie, 05:18
Șeful DSU, dr Raed Arafat publică un mesaj privat al ministrului Vela și face apel la mass-media să adopte „o atitudine civică responsabilă”. El spune că starea de urgență are rolul de a ajuta, nu de a crea probleme.
Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr Raed Arafat, face apel la mass-media să adopte „o atitudine civică responsabilă", precizând că declararea stării de urgență are rolul de a ajuta, nu de a crea panică sua probleme, și că de aceea subiectul „nu trebuie speculat și nici politizat". Ca să ilustreze apelul său, Raed Arafat publică un mesaj privat primit de ministrul de Interne, Marcel Vela, și pe care avesta i l-a transmis. 

„În urma anunțului domnului președinte despre declararea stării de urgență au început speculațiile, mesajele de panică și mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populației. Au apărut afirmații în mass-media cum că alimentele vor fi raționalizate sau că circulația va fi închisă ... etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situația în glumă arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ, insinuând că situația este scăpată de sub control. Mass-media, cei care postează pe rețelele de socializare și fiecare dintre noi, ca cetățeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă", a scris Raed Arafat, sâmbătă noaptea, pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat îndeamnă mass-media și publicul larg la solidaritate și încredere reciprocă.

„Declararea stării de urgență este menită să ajute, să sprijine și în niciun caz să creeze probleme. Acest subiect nu trebuie speculat și nici politizat. Este nevoie să fim solidari și să avem încredere unii în ceilalți", a adăugat Raed Arafat în mesajul postat.


Ştiri Recomandate

BENZYLUM BENZOICUM - prospect
LEFLUNOMIDUM - prospect
Vaccinarea antigripală la gravide: cât este de sigură
ACID OMEGA-3 - ESTERI ETILICI 90 - prospect
Restaurantele s-ar putea închide din nou, din 5 octombrie
Încă o asistentă, moartă din cauza infecției cu COVID-19
Vaccinarea
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: Totul despre vaccinul antigripal 2020-2021
Boala care ucide un om la fiecare 9 minute
Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri