Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Radiologie, Cluj: instalație nouă digitală, achiziționată
11 dec 2019 / 15:19
O instalație radiologică digitală nouă a fost achiziționată pentru Spitalul Clinic CF Cluj Napoca. Investiția a fost de 500.000 de lei.
Radiologie

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a achiziţionat pentru Spitalul Clinic C.F. Cluj-Napoca o instalaţie radiologică digitală de mamografie, printr-o investiţie de 500.000 de lei.

"Preşedintele Consiliului, domnul Alin Tişe, consideră că achiziţia de aparatură medicală de ultimă generaţie este mai mult decât necesară pentru creşterea calităţii actului medical în judeţul Cluj şi asigurarea standardelor europene din domeniu. Mamograful nou cumpărat, cu detector digital, permite obţinerea de imagini atât 2D cât şi 3D - tomosinteză, folosind o tehnologie performantă de ultimă generaţie ce poate fi utilizată atât în diagnosticul cât şi în screeningul mamar. Utilizarea mamografiei 3D creşte rata de detecţie a cancerului mamar, în special a celui invaziv şi scade necesitatea efectuării biopsiei mamare sau a testelor adiţionale în cazul rezultatelor fals pozitive", se arată într-un comunicat trimis de CJ Cluj, citat de agerpres.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, acest tip de mamografie facilitează identificarea cancerului mamar de mici dimensiuni, care poate fi omis la mamografia digitală convenţională, şi reduce semnificativ rezultatele incerte.


Ştiri Recomandate

Spitalul de Urgență Floreasca. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Imunitate la cancer: descoperirea unor celule imune arată că e posibil
SUA, a doua persoană infectată cu coronavirusul din China
OMS, recomandări pentru evitarea contaminării cu virusuri
Asociația Elevilor din București și Ilfov solicită fonduri pentru produse de igienă
Epidemia din China, impact economic asupra turismului
Comentarii