Radioembolizarea, tratament inovator pentru hepatocarcinom. Acad. prof. dr. Irinel Popescu: Se face și în unele forme de metastaze sau de tumori hepatice. Înseamnă un progres

radioembolizarea - FOTO: Captură YouTube@DC News@Freepik@paihub
EXCLUSIV
Radioembolizarea este un tratament inovator în cazul hepatocarcinomului. Prima astfel de procedură a avut loc în urmă cu două săptămâni.

Într-o premieră medicală pentru România, a fost efectuată recent prima radioembolizare la un pacient diagnosticat cu hepatocarcinom, un tip de cancer hepatic. Acest procedeu inovator combină elemente de medicină nucleară și radiologie intervențională, deschizând noi orizonturi în tratamentele oncologice avansate.

Radioembolizarea, ce este

Acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate, de la DC MEDICAL și DC News, a explicat ce presupune, de fapt, radioembolizarea.

"Abordăm un subiect nou și intresant. În România a avut loc prima radioembolizare, un procedeu care ține de ceea ce s-ar numi medicina nucleară pe de o parte și radiologie intervențională pe de altă parte. A fost efectuată la un bolnav cu hepatocarcinom.

Pentru cei care sunt familiarizați cu chemoembolizarea, un procedeu cunoscut, aș reaminti că a fost introdusă pentru prima dată tot în tratamentul hepatocarcinomului, deci a cancerului de ficat, după care, indicațiile s-au extins. Acum se face și în unele forme de metastaze, se poate face și în alte forme de tumori hepatice, dar la început principal indicație a fost hepatocarcinomul.

Faptul că de la chemoembolizare s-a ajuns la radioembolizare, înseamnă un progres", a explicat acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

Vezi și: Incontinența urinară de efort: simptome și cauze. Dr. Bogdan Gabriel Pârlițeanu: Este tipică pentru femei. Pierd urină când tușesc, strănută sau se ridică de pe scaun

Radioembolizarea, cum funcționează

Radioembolizarea, prin utilizarea unor microsfere radioactive, vizează distrugerea selectivă a celulelor canceroase din ficat, minimizând în același timp efectele secundare asupra țesutului sănătos. Acest lucru reprezintă un avantaj major în comparație cu chemoembolizarea, care, deși eficientă, poate afecta și țesutul sănătos din jurul tumorii.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum să obții mai multă energie în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel