Pune două plicuri de ceai verde în frigider: trucul magic pentru sănătate

Pune două plicuri de ceai verde în frigider: trucul magic pentru a elimina cearcănele. Foto: Freepick @MK-studio
Pune două plicuri de ceai verde în frigider și folosește-le. Iată la ce te ajută.

Ceaiul verde este o băutură populară, mai ales pentru beneficiile sale antioxidante. Într-adevăr, ceaiul verde ajută la reglarea colesterolului, favorizând în același timp pierderea grăsimii viscerale.

Dar asta nu este tot! Dacă vei pune două plicuri de ceai verde în frigider, vei depăși o problemă cu care te confrunți în fiecare dimineață.

Amestecă gaz lampant, cu ulei de ricin și suc de lămâie. Vei fi surprinsă

Fiind un amator de ceai, cu siguranță, ai multe pliculețe acasă. Cu toate acestea, știi că pliculețele de ceai verde uzate îți pot fi în continuare utile?  

Pliculețele de ceai verde sunt un remediu natural și eficient pentru cearcăne. Într-adevăr, ceaiul verde are proprietăți antioxidante, care ajută la reducerea cearcănelor. Ceaiul verde este benefic pentru piele, datorită taninului și a cofeinei pe care le conține.

Taninul este o substanță de origine vegetală, aparținând familiei polifenolilor, molecule organice renumite pentru proprietățile lor antioxidante. Are proprietăți decongestionante și astringente utile pentru piele.

Două remedii simple ar putea vindeca negii natural și non-invaziv

În ceea ce privește cofeina, acțiunea sa drenantă elimină toxinele din organism  și, în același timp, stimulează circulația sângelui, ceea ce ajută la reducerea umflăturilor și a cearcănelor.

Pentru a te bucura de toate beneficiile ceaiului verde, este indicat să pui pliculețele de ceai uzate în frigider. După ce s-au răcit, aplică-le direct pe cearcăne și lasă-le să acționeze circa 20 de minute. Reține că pliculețul răcit este eficient în decongestionarea ochilor  și ameliorarea umflăturilor de sub pleoape.

În plus, este indicat să pui, seara, și două linguri metalice în frigider, pentru a le aplica a doua zi pe ochii umflați. Tot ce trebuie să faci este să pui lingurile pe ochi și să le lași să acționeze 5 minute.

De asemenea, poți pune în frigider, pentru 10 minute, două dischete de bumbac umezite cu apă. Apoi le poți aplica direct pe ochi.

Ingredientul pe care trebuie să-l folosești în loc de șampon. Părul va fi mătăsos și lucios

Care sunt celelalte trucuri pentru a elimina cearcănele? Pe lângă pliculețele de ceai verde,   există și alte trucuri naturale pe care le poți folosi pentru a estompa aspectul cearcănelor.

Zaț de cafea împotriva cearcănelor. Cofeina din zațul de cafea  activează circulația sângelui, care va reduce cearcănele și pungile de sub ochi. Îți poți face propria cremă,  amestecând o linguriță de iaurt cu o linguriță de zaț de cafea într-un castron. Păstrează preparatul la frigider pentru cel puțin o oră și apoi aplică-l pe cearcănele. Lăsa să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă. Acest tratament poate fi aplicat o dată pe săptămână.

Miere pentru a elimina cearcănele. Mierea este eficientă pentru combaterea cearcănelor. Într-adevăr, stimulează circulația sângelui și estompează aspectul cearcănelor.  Pentru aceasta, amestecă o linguriță de miere cu 100 ml de apă caldă. Apoi, umezește două dischete de bumbac cu acest amestec și pune-le sub ochi. Lăsă-le să acționeze 10 minute și, apoi, clătește cu apă curată.

Trei alimente minune te scapă de riduri. Rețeta folosită de frumoasele din Turcia

Castraveți pentru a estompa cearcănele. Bogat în apă, castravetele ajută la hidratarea pielii din jurul ochilor. În plus, conține cuprul necesar pentru producerea de colagen.  Acest lucru permite pielii din jurul ochilor, fragilă și sensibilă, să fie mai tonifiată și mai fermă. Pentru a face acest lucru, pune pe ochi felii proaspete de castraveți. Ține feliile pe ochi câteva minute.

Pliculețele de ceai verde răcite sunt o modalitate excelentă de a scăpa de cearcănele de sub ochi. Cu toate acestea, nu uita că un stil de viață sănătos înseamnă și un ten proaspăt și strălucitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel