Pulverizează acest produs pe chiuvetă și vasul de toaletă. Trucul de care te vei îndrăgosti

Pulverizează acest produs pe chiuvetă și vasul de toaletă - Foto: Freepick
Pulverizează acest produs pe faianță, gresie, chiuvetă și vasul de toaletă. Trucul genial pe care sigur nu l-ai știut până acum.

Curățarea băii nu poate fi neglijată. Zilnic trebuie să ștergi faianța, gresia, chiuveta, cada, vasul de toaletă pentru a îndepărta murdăria, urmele de calcar și apă. Iar pentru ca această cameră să strălucească de curățenie, alegerea remediilor casnice și a sfaturilor de curățare este esențială.

De-a lungul timpului, faianța, chiuveta și vasul de toaletă sunt acoperite cu reziduuri de calcar, săpun și pete încăpățânate.

Iar dacă nu ești atent, și rosturile dintre plăcile de faianță ajung se îngălbenesc și prezintă incrustații. Așadar, fie că sunt albe, colorate sau dintr-un anumit material, aceste elemente esențiale ale băii necesită o îngrijire specială. 

Gospodinele cu experiență pun lămâie pe mătură. Trucul simplu care-ți va face viața mai ușoară

Curățarea băii nu este niciodată distractivă, deoarece există urme de calcar, mucegai și mirosuri urâte. Și dacă până acum ai folosit doar detergenți chimici, este este timpul să folosești produse din cămară.

Curățarea băii cu peroxid de hidrogen

Pentru ca faianța, gresia și obiectele sanitare să strălucească ca în prima zi, folosește peroxidul de hidrogen. Acest produs multifuncțional și non-toxic își face treaba fără a ataca suprafețele și mediul. Și asta nu e tot! Este ușor de folosit și garantează rezultate bune singur sau combinat cu alte produse.

Toarnă un pahar de  peroxid de hidrogen  de 3% nediluat într-o sticlă de pulverizare. Pulverizează cu generozitate gresia, obiectele sanitare și cabina de duș. Se lasă să acționeze zece minute. Apoi, cu un burete umed freacă zonele murdare. La final clătește.

Cel mai bun mod de a îndepărta calcarul de pe robinete: uită de oțet și de bicarbonatul de sodiu

Dacă dușul sau toaletele sunt acoperite cu pete persistente de mucegai, săpun sau calcar pregătește o pastă, amestecând, în părți egale, bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Întinde amestecul cu un burete pe zonele afectate și lasă-l să acționeze 30 de minute. Freacă cu un burete zonele murdare, apoi clătește. Peroxidul de hidrogen trebuie păstrat întotdeauna într-o sticlă întunecată pentru a preveni descompunerea structurii sale chimice atunci când este expus la lumină.

Cauți o soluție de curățare pentru gresie și faianța? Amoniacul este soluția de care ai nevoie. Acest produs este foarte eficient în îndepărtarea murdăriei și a petelor încăpățânate. Atenție! Va trebui să-ți protejezi mâinile și ochii înainte de fiecare utilizare.

Amestecă o cană de amoniac cu o jumătate de cană de săpun de vase și o jumătate de cană de apă fierbinte. Folosind un burete, înmuiat în această soluție, curăță ușor zonele murdare din baie. Clătește cu apă curată și gata! Dușul va fi strălucitor. 

Spune adio înălbitorului și folosește acest ingredient: îți face rufele albe și strălucitoare

Formarea calcarului este inevitabilă! Pentru a elimina petele de calcar, folosește bicarbonat. Acest produs va curăța gresia, faianța și obiectele sanitare în doar câțiva pași. Este capabil să îndepărteze cu ușurință murdăria de pe pereții și podelele băii.

Umple o găleată cu apă fierbinte apoi adaugă aproximativ zece linguri de bicarbonat. Se lasă să stea 30 de minute. Apoi scufundă un burete în acest amestec și șterge faianța. Depunerile de calcar și calcar vor dispărea. Iată că nu mai este nevoie să folosești produse corozive și toxice pentru a reda strălucirea băii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel