Protejarea celulelor beta de stres ar ține departe diabetul

Diabet
Cercetătorii susțin că protejarea celulelor beta de stres ar scade riscul de a dezvolta diabet.

Un medicament existent ar spori supraviețuirea celulelor producătoare de insulină de atacul sistemului imunitar. Cercetători de la Harvard au demonstrat că un medicament existent aprobat de FDA inhibă renalaza și crește supraviețuirea celulelor beta în modele de laborator. ”Screeningul CRISPR al întregului genom este un instrument puternic - am sperat că ne va ajuta să găsim orice mutații care protejează celula beta”, au precizat cercetătorii, potrivit unui comunicat.

Cercetătorii au creat celule beta de șoarece, unele cu gena renalazei „eliminate” funcțional și altele nu. Au transplantat aceste celule la șoareci cu diabet și au observat că celulele beta intacte au dispărut - dar celulele renale au supraviețuit. Echipa de cercetare a încercat trei moduri de a introduce stres celulelor beta de șoarece într-un vas și au văzut că mutația renalazei protejează împotriva acestei afecțiuni. Apoi au făcut teste pe celulele umane.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel