Proteina a cărei mutație e asociată cu schizofrenia. Legătura cu colesterolul
29 dec 2020 / 21:56
Mutațiile unei proteine ​​celulare de transport a colesterolului sunt asociate cu tulburări psihiatrice, au demonstrat cercetătorii.
Celule

Cercetătorii japonezi de la Institutul pentru Științe Integrate ale Materialului Celular (iCeMS) al Universității Kyoto au demonstrat, în urma testelor, că șoarecii cu proteina ABCA13 perturbată demonstrează un comportament distinctiv al schizofreniei.

Echipa a analizat, ani întregi, funcțiile respectivei proteine care face parte dintr-o familie de proteine ​implicate în mutarea colesterolului și a altor molecule în și din celule. Au făcut teste în diferite tipuri de celule umane, au oprit gena care codifică proteina la șoareci și au investigat efectele proteinelor ABCA13 mutante în celulele umane. ”Am constatat că ABCA13 accelerează internalizarea colesterolului în celule și că pierderea funcției sale este asociată cu fiziopatologia unor tulburări psihiatrice”, susțin cercetătorii, potrivit medicalxpres.

Cercetătorii au studiat celulele umane care conțin versiuni mutante ale ABCA13 considerate a fi asociate cu unele tulburări psihiatrice. Au descoperit că mutațiile au afectat funcțiile acelei proteine.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

INCENDIU la Spitalul de psihiatrie din Craiova! 18 pacienți și 5 cadre medicale, evacuate!
Se pregătește un lockdown? DECLARAȚIA lui Raed Arafat
TOBRAMYCINUM + DEXAMETAZONUM - prospect
IVERMECTINUM - prospect
IVABRADINUM - prospect
POSACONAZOLUM - prospect
TOBRAMYCINUM - prospect
DICLOFENACUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri