Cercetătorii au realizat o...
Protecția solară trebuie folosită permanent, nu doar vara. Specialiștii arată de ce este important să aplicăm astfel de soluții și pe timpul iernii. Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a vorbit la Pastila de Frumusețe de la DC Medical despre importanța protecției solare pe tot timpul anului.
”Protecția solară trebuie folosită 365 de zile pe an. Pe perioada caldă, pielea este mult mai atacată de razele ultraviolete. E foarte important să avem protecție solară, dar este foarte important să aducem pielii foarte mulți antioxidanți. Antioxidanții sunt acei mici luptători cu ultravioletele.
Vor stimula foarte tare regenerarea pielii și o să ne ajute să nu ne pigmentăm, să îmbătrânim pielea. Este important să folosim protecție solară în fiecare zi a anului și e foarte important să folosim antioxidanți pentru a face mai eficientă protecția solară”, a declarat la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Moldovan, fondatorul PLUSH BIO.
Vezi și: Seleniul, rol cheie în prelungirea duratei de viaţă. Poate preveni bolile neurodegenerative
Vezi mai multe în VIDEO
Când iarna se aprope s-ar putea să simți că nu trebuie să te protejezi de soare pentru că rareori iese, iar temperaturile scăzute te pot face să simți că nu ești expus la raze dăunătoare și dăunătoare pielii. Dar ar trebui să purtați în continuare protecție solară în timpul iernii, deoarece protecția solară funcționează pentru a vă proteja, indiferent de sezon, temperatură sau expunerea directă la soare.
Potrivit Skin Cancer Foundation, razele UVB sunt una dintre principalele cauze ale arsurilor solare, iar acestea se întâmplă să fie razele care sunt cele mai puternice în timpul verii. Dar asta nu înseamnă că ele dispar doar în timpul iernii. Razele UVB pot dăuna pielii prin arderea și deteriorarea acesteia pe tot parcursul anului.
Ca să nu mai vorbim că pot fi și mai dăunătoare la altitudini mai mari și atunci când reflectă în afara suprafețelor precum gheața sau zăpada. De fapt, zăpada reflectă până la 80% din lumina UV a soarelui. Asta înseamnă că te poate lovi de două ori, crescând riscurile de cancer de piele și leziuni ale pielii, arată Color Science.
Acum știți că razele UVB sunt foarte dăunătoare în timpul iernii și, de asemenea, vrem să vă reamintim că razele UVA rămân pe tot parcursul anului. Razele UVA sunt suficient de puternice pentru a pătrunde prin sticlă, atunci când vă aflați în mașină. Razele UVA nu sunt responsabile pentru arsurile solare, dar pot contribui la cancerul de piele, cum ar fi melanomul, deci este esențial să vă protejați în orice moment.
Să recunoaștem, nimeni nu vrea să îmbătrânească, iar protecția solară vă poate ajuta să vă mențineți pielea tânără și sănătoasă. Cu toate acestea, fără măsuri preventive adecvate, veți avea mult mai multe șanse să va afectați pielea. De aceea, este foarte recomandat să purtați protecție solară în fiecare zi, indiferent de stratul de nori sau de vreme. Asta înseamnă să porți protecție solară iarna, toamna, primăvara și vara - toate cele 365 de zile ale anului (sau 366 dacă este un an bisect).
Vezi și: Ptoza renală, deplasarea rinichilor. Circa 20% din femei sunt afectate. Cum se manifestă boala
Nu este un secret faptul că vântul și temperaturile mai reci pot face pielea să devină uscată. Dacă folosiți protecție solară în timpul iernii vă poate ajuta să blocați umiditatea și să vă mențineți pielea hidratată. Atunci când folosești protecție solară cu ingrediente hidratante, este mai puțin probabil ca pielea ta să devină crăpată, iritată și uscată, ceea ce înseamnă că te vei simți mai confortabil.
Ar trebui să vă asigurați că aplicați protecție solară în toate zonele expuse, cum ar fi fruntea, nasul, spatele gâtului, mâinile. Nu numai că ar trebui să aplicați înainte de a pleca, dar este, de asemenea, important să aplicați din nou pe tot parcursul zilei, de asemenea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...