Propuneri legislative privind medicii: salarii în funcție de performanțe, angajări pe perioade determinate sau optarea pentru spital public sau privat

Medici
Senatorul PNL, Gheorghe Carp, pregătește legi care vor obliga medicii să aleagă între stat și privat. De asemenea, mai sunt propuneri privind salarizarea cadrelor medicale în funcție de performanțe sau debutanți angajați pe perioade determinate.

Senatorul PNL, Gheorghe Carp, și-a anunțat proiectele legislative pentur reformarea sistemului medical din România. Potrivit acestora, medicii nu vor mai putea lucra și la spitale publice, și la private, fiind obligați să aleagă între cele două variante. De asemenea, fostul manager al Spitalului Clinic de Urgență Oradea propune ca debutanții să fie angajați pe perioade determinate în primii ani, cadrele medicale să fie salarizate în funcție de performanțe, iar managerii de spitale să fie numiți doar dintre cei care vor urma cursuri specializate în acest domeniu.

Pachetul legislativ propus de senatorul PNL Bihor va fi depus în Parlament, cel mai probabil în luna septembrie și după întregul circuit legislativ, noile prevederi ar putea intra în vigoare, cel mai devreme, într-un an de zile, notează oradeaindirect.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel