Profilaxie terțiară. Măsuri de combatere a infecțiilor grave

Analize
Peste 35.000 de persoane din municipiul Iaşi şi din judeţ au beneficiat, în ultimii zece ani, de consultaţii gratuite în cadrul Caravanei Profilaxiei, iar peste 1.000 de cazuri sociale au fost finalizate cu tratamente susţinute de Facultatea de Medicină Dentară, prin intermediul Fundaţiei "Grigore T. Popa".

Sănătatea orală influențează sănătatea generală

"Urmărim susţinerea profilaxiei terţiare, urmărind adultul pe tot parcursul său, evoluţia patologiei sale. Controalele în privinţa stării de sănătate orală ar trebui să se facă periodic, măcar de două ori pe an. Pentru o sănătate orală trebuie respectată o igienă corectă, iar pasta şi peria de dinţi, accesoriile utile în realizarea igienei orale, trebuie folosite corect. Astfel, ar trebui să crească şansa de îmbunătăţire a calităţii vieţii lor şi, nu în ultimul rând, sănătatea orală să influenţeze pozitiv sănătatea generală", a declarat decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF "Gr. T. Popa" din Iaşi, prof. univ. dr. Norina Forna, preşedintele Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie.

Caravana Profilaxiei, organizată sub coordonarea prof. univ. dr. Norina Forna, se desfăşoară anul acesta cu titlul: "Trecut, prezent, viitor în Medicina Dentară contemporană - programe de profilaxie".

Manifestarea, ajunsă la ediţia jubiliară, a X-a, evaluează şi impactul pe care acest eveniment, care vizează reabilitarea sistemului stomatognat axat pe profilaxia terţiară a adultului, l-a avut în rândul populaţiei.

Evaluarea gradului de sănătate şi igienă orală

"Evenimentul este unul important în peisajul comunităţii urbane şi rurale şi de tradiţie în acest teritoriu, realizând evaluarea gradului de sănătate şi igienă orală, în deplină conexiune cu starea generală a pacientului. Totodată, prin proiectul "Med _DentAntreprenor", iniţiat de Colegiul Medicilor Dentişti Iaşi, putem oferi tinerilor medici absolvenţi din 2018 cu certificat de liberă practică, care sunt beneficiarii direcţi, posibilitatea înfiinţării de cabinete dentare atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Un segment special este reprezentat de noua ipostază a medicinii dentare şcolare şi studenţeşti, revigorată prin participarea directă a Departamentului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Iaşi, prin noile dotări oferite pentru 23 astfel de cabinete", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, prof.univ.dr Norina Forna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel