Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu: Poluarea și bolile pulmonare, la Interviurile DC MEDICAL

Prof.dr. Ruxandra Ulmeanu
EXCLUSIV
Weekendul trecut au fost zeci de incendii în toată țara. În Ploiești se știe deja că a fost depășită de limita de poluare. Dar ce efecte reale are poluarea asupra sănătății oamenilor? Ce boli produce sau agravează ea? Ne va explica Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele Societății Române de Pneumologie, într-un interviu care va fi transmis astăzi, de la ora 11.00, pe Facebook și Youtube DC MEDICAL. 

Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele Societății Române de Pneumologie, este medic primar pneumolog la Laboratorul de endoscopie bronșică de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din București.

Recent, Societatea Română de Pneumologie și Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC) au organizat o conferință interdisciplinară despre alergii și pneumologie, specialiștii din cele două discipline recunoscând deschis problema poluării ca fiind declanșator, agravator, ba chiar și cauză pentru mai multe boli.

Ce boli cauzează sau agravează poluarea

Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu a vorbit în fața sutelor de specialiști prezenți la dezbateri despre rolul pe care poluarea îl are în declanșarea bolilor pulmonare, dintre care amintim de cancer pulmonar, BPOC (Boala Obstructivă Pulmonară Cronică) și astm.

Interviul care va fi transmis astăzi, de DC MEDICAL, la ora 11.00, pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook, a fost obținut cu câteva minute înainte de începerea dezbaterilor.

Vom afla de la cunoscutul specialist ce înseamnă exact polarea, cât de mici pot fi particulele nocive, ce boli pot provoca ele și dacă avem cum să ne ferim de așa ceva.

Iată interviul: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel