Prof dr Ioan Nedelcu și prof dr Vasile Ciuchi, premiați la Gala de excelență a Spitalului Militar Central

Prof dr Ioan Nedelcu și prof dr Vasile Ciuchi
Prof dr Ioan Nedelcu și prof dr Vasile Ciuchi au fost premiați, în această seară, în cadrul Galei de excelență în medicina militară, organizată de Sitalul Militar Central „Carol Davila” la Cercul Militar Național din Capitală.

Astfel, „Premiul pentru contribuția de excelență în medicina militară" i-a fost acordat Prof dr Ioan Nedelcu, general maior medic (r.), care, prin preocupările sale științifice, a ridicat nivelul de diagnostic și tratament în patologia dermatologică de la bolile dermato-venerice la chirurgia de graniță dermato-onocologică, în echipe multidisciplinare.

Prof dr Ioan Nedelcu, scurt rezumat al carierei sale

Dr. Nedelcu Ioan este profesor universitar, Doctor în medicină, medic primar dermatologie-venerologie, membru al Academiei Americane de Dermatologie (AAD), membru al Academiei Europene de Dermatologie și Venerologie (EADV), membru al Societății Franceze de Dermatologie și Sifiligrafie, membru al Societății Mondiale de Medicină Anti Aging (WOSAAM) și președintele Asociației pentru Mezoterapie din România.
Este autor sau co-autor la șase monografii, printre care se numără„ - Fiziopatologie clinică", „Dermatocriopatiile", „HIV, AIDS, SIDA", „Psoriazisul"; are 189 articole și rezumate publicate în jurnale medicale naționale și străine, aproximativ 300 de lucrări științifice comunicate la simpozioane și congrese, naționale și internaționale. A fost avansat parcurgând toate gradele militare, de la „fruntaș" până la „general maior".

Alte premii obținute în carieră

Dintre premiile pe care Prof dr Ioan Nedelcu le-a primit, de-a lungul carierei, enumerăm:
1999 – Placheta Celui de al VII-lea Meeting al CMMB, 11-13 iunie 1999, Brașov;
2000 – Steaua României în grad de comandor; brevet nr. 530/01.12.2000, înregistrat cu numărul 6744 la Cancelaria Ordinelor;
2001 – Diploma de Excelență a Asociației Jurnaliștilor din Domeniul Medical;
21 August 2003 Diploma de Onoare a Ministerului Administrației și Internelor – Direcția Medicală;
Mai 2004 – Diplome d'Honeur de „Les Nouvelles Esthetiques – Romania – pour la participation exceptionelle au Congres „(Premiere Congres International D'Esthetique Applique);
2005 – Certificate of Appreciation at the 10-th Congress of Balkan Military Medical Commettee 2-6 october 2005, Varna – Bulgaria;
2005 – Premiul de Excelență Medic.ro, ediția a doua, 2005, pentru Medicină – Dermatologie.

Prof dr Vasile Ciuchi, scurt rezumat al carierei sale

Premiul „General dr. Carol Davila" pentru întreaga activitate i-a fost acordat prof dr Vasile Ciuchi, general de brigadă (r.).

Dr. Ciuchi este cel care a a constituit prima banca de homogrefe timpano-osiculare și a pus bazele chirurgiei reconstructive a urechii medii. A colaborat prin programul „Mil to Mil" cu medici militari ORL-iști din armata SUA în domeniul chirurgiei endoscopice rino-sinuzale. Fiind medic militar, nu i s-a permis nici un contact cu clinicile din străinătate pentru a beneficia de un schimb de experiență în vederea însușirii tehnicilor moderne de timpanoplastie. De aceea și-a format un mic laborator de anatomie chirurgicală unde a probat și exersat diferitele tehnici de chirurgie funcțională a urechii medii.

A colaborat cu clinici de specialitate și institute pentru abordare în echipă operatorie interdisciplinară a afecțiunilor bazei craniului, rezultatele fiind materializate în prima operație de neurinom acustic efectuată la noi în țara pe cale translabirintică (mai 2003), lărgirea gamei de intervenții chirurgicale prin abordarea patologiei de graniță a specialității în echipe operatorii mixte, diversificarea tehnicilor de chirurgie funcțională și reconstructivă auriculară și introducerea unor noi procedee operatorii.

În 1997 a înființat Fundația „Otologia", care are drept scop dezvoltarea otolaringologiei ca specialitate și, în mod particular, a otologiei în România.

Este membru al Societății Române de ORL și Chirurgie Cervico-Facială și al Comitetului Societății Române de ORL și Chirurgie Cervico-Facială. A fost președintele Filialei București a Societății Române de ORL 1996 - 1997. Este membru al Uniunii Medicale Balcanice și al Comitetului Balcanic de Medicină Militară, membru al Asociației Medicilor și Farmaciștilor Militari și al Societății Române de Laser în Medicină și Biologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel