Prof dr Dumitru Lupuleasa: să nu picăm în plasa știrilor false; Ibuprofenul este o opțiune terapeutică

Ibuprofen
EXCLUSIV
Președintele Colegiului Farmaciștilor, prof univ dr farm Dumitru Lupuleasa a vorbit, exclusiv pentru DC Medical, despre ibuprofen în contextul pandemiei de COVID-19.

Ibuprofen, medicamente. Președintele Colegiului Farmaciștilor, prof univ dr farm Dumitru Lupuleasa a subliniat, EXCLUSIV pentru DC Medical, că ”administrarea de ibuprofen rămâne în continuare o opțiune”.

Acesta a spus că la începutul pandemiei se declara că ”ibuprofenul ar face rău”, apoi ulterior Agenția Europeană a Medicamentului și Agenția Națională a Medicamentului din României au dat comunicate care au arătat că ”aceste lucruri nu au fost verificate din punct de vedere științific și că administrarea de ibuprofen sub toate formele care există rămâne în continuare o opțiune pentru situațiile în care în tratamentul pentru care este indicat acest medicament să nu fie bine oprit”.

A mai amintit că zilele acestea Colegiul Farmaciștilor va da informare în acest sens. Legat de celelalte medicamente vehiculate a fi tratamente perfecte pentru COVID-19, farmacistul spune că deocamdată nu știm cu certitudine aceste lucruri.

Întotdeauna, în situații dificile apar o serie de medicamente așa-numite ”minune”, dar care se constată în scurt timp că nu au fost decât o știre falsă care nu este documentată din punct de vedere științific”, subliniază prof dr Dumitru Lupuleasa.

Revebind la ibuprofen, farm dr Dumitru Lupuleasa a spus că farmaciștii i-au sfătuit pe oameni să nu-și întrerupă tratamentul, mai ales dacă suferă de afecțiuni cronice, până nu există o confirmare legată de studii serioase, realizate de oameni care au această certificare și au abilitatea de a da verdicte.

În ce privește declarațiile de la începutul pandemiei despre ibuprofen, Dumitru Lupuleasa a afirmat că producătorul de ibuprofen este din altă țară decât Franța, iar în Franța sunt producători de paracetamol și aceasta ar putea fi o pistă care ar putea explica acest lucru, însă preferă să nu meargă pe ”presupuneri de genul acesta”.

Farmacistul a punctat că se bucură că Agenția Europeană a Medicamentului și Agenția Națională din România au infirmat acest zvon. 

Ce spune un medic reumatolog despre antiinflamatoarele nesteroidiene, aflați în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel