Prof dr Cristian Lupașcu: La noi, foarte mulți bolnavi cu COVID-19 au fost cu hipertensiune
26 iun, 19:18
Profesorul și medicul Cristian Lupașcu de la Spitalul de Urgență Sf Spiridon din Iași spune că majoritatea pacienților pozitivi cu COVID-19 pe care i-a tratat au avut hipertensiune.
Hipertensiunea arterială
EXCLUSIV

Invitat al emisiunii Academia de Sănătate, medicul și profesorul Cristian Lupașcu de la Spitalul de Urgență Sf Spiridon din Iași a vorbit despre cei 38 de pacienți cu COVID-19 care au fost tratați la clinicile Chirurgie I și II, pe care el le-a coordonat în timpul stării de urgență. 20 femei, 18 bărbați. 62%dintre pacienți aveau peste 60 de ani.

8 dintre cei 38 au venit pozitivi de COVID-19, iar restul aveau la internare un status incert. Conformarea acestora din urmă a venit la 5/7 zile după spitalizare, când erau deja operați. O analiză a celor 38 de bolnavi cu infecția COVID-19 care au necesitat intervenții chirurgicale arată că 24 dintre ei aveau un CT (tomografie) modificat, cu semne sugestive. ”32 aveau comorbidități. Am întâlnit destul de frecvent probleme bronho-pulmonare, insuficiență cardiacă, boală renală cronică, diabet zaharat și hipertensiune. La noi, foarte mulți au fost cu hipertensiune dintre cei cu comorbidități, detaliază medicul Cristian Lupașcu.


Ştiri Recomandate

Posibil nou organ, descoperit în spatele nasului! Ce rol are și cum de nu a fost văzut până acum
Știrile zilei - 22 octombrie: cele mai importante știri din sănătate
Focar de COVID-19 la un club sportiv: opt persoane infectate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri