Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Prof dr Cristian Lupașcu: La noi, foarte mulți bolnavi cu COVID-19 au fost cu hipertensiune
26 iun, 19:18
Profesorul și medicul Cristian Lupașcu de la Spitalul de Urgență Sf Spiridon din Iași spune că majoritatea pacienților pozitivi cu COVID-19 pe care i-a tratat au avut hipertensiune.
Hipertensiunea arterială
EXCLUSIV

Invitat al emisiunii Academia de Sănătate, medicul și profesorul Cristian Lupașcu de la Spitalul de Urgență Sf Spiridon din Iași a vorbit despre cei 38 de pacienți cu COVID-19 care au fost tratați la clinicile Chirurgie I și II, pe care el le-a coordonat în timpul stării de urgență. 20 femei, 18 bărbați. 62%dintre pacienți aveau peste 60 de ani.

8 dintre cei 38 au venit pozitivi de COVID-19, iar restul aveau la internare un status incert. Conformarea acestora din urmă a venit la 5/7 zile după spitalizare, când erau deja operați. O analiză a celor 38 de bolnavi cu infecția COVID-19 care au necesitat intervenții chirurgicale arată că 24 dintre ei aveau un CT (tomografie) modificat, cu semne sugestive. ”32 aveau comorbidități. Am întâlnit destul de frecvent probleme bronho-pulmonare, insuficiență cardiacă, boală renală cronică, diabet zaharat și hipertensiune. La noi, foarte mulți au fost cu hipertensiune dintre cei cu comorbidități, detaliază medicul Cristian Lupașcu.


Ştiri Recomandate

Bilanț: peste 1.300 de noi cazuri de infecții cu COVID-19
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri