Produsul genial pentru demachiere. Lasă tenul fin, curat și elimină ridurile. Ioana Marinescu: Trebuie făcut masaj, 2 - 3 minute, de la gât în sus

Produsul genial pentru demachiere - Foto: Freepick @cookie_studio @volosina
EXCLUSIV
Cât de importantă este demachierea, de câte ori trebuie să ne demachiem pe zi și care e produsul care ne ajută tenul să rămână elastic și catifelat.

Ioana Marinescu ne-a vorbit despre importanța demachierii, despre cum și când trebuie să ne demachiem și ce produse ne ajută să ne păstrăm pielea elastică și luminoasă, fără imperfecțiuni.

"Curățarea tenului este cel mai important pas din ritualul de îngrijire. Dacă nu vrem să investim foarte mult în rutină, dacă avem 2 produse de curățare dedicate tipului de ten și așa cum trebuie, suntem destul de bine. Curățarea trebuie făcută constant, asta e cel mai important lucru pe care trebuie să-l știm și trebuie făcută de cel puțin 2 ori pe zi:

- dimineața, după ce ne trezim, când pielea este mai plină de sebum, are reziduuri din timpul nopții

- seara, când ajungem acasă, când pielea e super încărcată. Curățarea de seară este esențială", a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, în exclusivitate pentru DC Medical.

Interesant de citit și văzut: Loredana, "nu am operații estetice", dată de GOL de medici: Bătrânețea se declanșează! Are o textură a pielii ce nu se obține la estetician. Discută cu un psiholog să vezi dacă că ești bine

Demachierea, obligatorie chiar dacă nu te-ai machiat

 

"Demachierea înseamnă gestul de curățare al pielii, fie că s-au folosit sau nu produse de machiaj. Tenul este plin de impurități.

Se presupune că măcar stratul de protecție solară ar trebui să existe și trebuie să-l înlăturăm. Chiar dacă nu există, curățarea tenului trebuie făcută constant și trebuie făcută în funcție de tipul nostru de ten.

Nu recomand spălarea cu săpunuri agresive, nu recomand ca tenul să scârțâie după ce l-am curățat. Nu recomand să folosim alcool sau produse pe bază de alcool.

Curățarea tenului trebuie făcută cu produse delicate. Dimineața, apa micelară, pe care ar trebui să o avem pe noptieră, trebuie să fie dedicată tenului de ten și ar trebui să respecte pH-ul și echilibrul și microbiomul pielii", ne-a mai spus Ioana Marinescu.

Produsul genial pentru un ten catifelat, fără imperfecțiuni

Vezi și: 7 semne că lucrezi prea mult și că ești epuizat. Câte minute de pauză trebuie să ai după fiecare 52 de minute de muncă

"Un produs pe care l-aș recomanda în rutina noastră, în funcție de tipul de ten, trebuie să fie un tonic sau un produs pe bază de alfa hidroxi acizi.

Alfa hidroxi acizii pot fi extrași din flori, fructe sau legume și este important ca în funcție de concentrația tipului nostru de ten, să fie folosiți constant, pentru că ei o să mă ajute să facă o microexfoliere permanentă, o exfoliere care se simte doar când ne demachiem și pielea rămâne foarte, foarte catifelată.

Alfa hidroxi acizii ne ajută să avem pielea mai elastică, mai hidratată, mai curată și mă refer la zone de hiperpigmentare.

Mai mult decât atât, ne ajută la susținerea constantă a rutinei anti-rid, pentru că avem nevoie ca pielea să fie constant stimulată, colageneza să fie stimulată, colageneza nemaifiind prezentă atât de intens în organism după perioada de creștere și atunci ea va trebui stimulată. 

Atunci, acizii, alfa hidroxi acizii ne vor ajuta foarte tare să menținem nivelul de colageneză decent", a mai spus ea.

Ce sunt alfa hidroxi acizii și unde se găsesc?

Alfa-hidroxi-acizii (AHA) sunt compuși chimici care se găsesc în mod natural în multe alimente obișnuite, în special în fructe. Mărul verde, fructele de pădure și citricele sunt toate surse naturale de alfa-hidroxi-acizi. Acești acizi sunt frecvent incluși în formulele produselor de îngrijire a pielii pentru a ajuta la curățarea și exfolierea pielii. Produsele pentru acnee, produsele exfoliante și produsele antiîmbătrânire conțin adesea alfa-hidroxi-acizi.

Acizii alfa-hidroxi sunt mai blânzi cu pielea decât peelingurile convenționale pentru față. Sunt atât de blânzi încât, în general, sunt considerați adecvați pentru utilizarea pe pielea sensibilă. S-a demonstrat că acidul lactic, în special, este benefic pentru tipurile de piele sensibilă.

Este important faptul că alfa-hidroxi-acizii exfoliază pielea la nivel celular, slăbind legăturile care mențin celulele moarte ale pielii lipite de suprafața acesteia. Este posibil să nu vedeți literalmente cum pielea moartă este îndepărtată atunci când folosiți acizi alfa hidroxi, dar cu siguranță își fac treaba.

Alfa hidroxi acizii se găsesc în:

- Citrice

Lămâia, grepfrutul și alte citrice conțin alfa-hidroxi-acizi, în principal sub formă de acid citric.

Sucul de lămâie are o istorie îndelungată de aplicare pe față pentru a ajuta la estomparea pistruilor și a decolorării pielii. Fiți conștienți de faptul că acidul citric, în special sucul de lămâie, aplicat pe piele, vă crește sensibilitatea la soare. Dacă mâncați mai multe citrice, vă veți încărca și cu vitamina C, care ajută la îmbunătățirea aspectului pielii din interior spre exterior.

- Acidul lactic

Acidul lactic este predominant în laptele acru și în iaurt. Aplicați iaurt simplu integral pe piele ca o mască naturală. Pentru un aliment care să vă ajute să întăriți sănătatea pielii, bateți iaurtul într-un smoothie cu afine, căpșuni și zmeură bogate în antioxidanți.

- Acid malic

Acidul malic provine din mere - atât din fructul întreg, cât și din cidru. Folosiți acidul ca astringent pentru a ajuta la stimularea reînnoirii celulelor. Aplicat pe față, vă va face pielea să se simtă netedă și întinsă.

- Migdale amare

Acidul mandelic este folosit în peelingurile de piele care ajută la uniformizarea tonusului pielii și la repararea daunelor provocate de soare. Persoanele care au cicatrici de acnee pot beneficia, de asemenea, de utilizarea acidului mandelic. Derivat din migdalele amare, acesta este supus unui proces chimic înainte de a fi folosit ca ingredient în produsele de îngrijire a pielii.

- Papaya și ananasul nu conțin alfa-hidroxi-acizi, dar conțin papaina și bromelaina, enzime care acționează cam în același mod.

Aceste enzime te stimulează să exfoliezi un strat de celule moarte ale pielii și au ca rezultat un aspect mai moale și mai neted. Aplicați suc de ananas direct pe față sau frecați-vă fața cu coaja interioară a papaya pentru a beneficia.

2 - 3 minute de masaj în fiecare seară, de la gât în sus, efecte benefice

 

Vezi și: Boala tăcută care poate să ucidă. Medic: Sunt cu potențial letal. Chiar dacă nu generează absolut niciun simptom, complicațiile pot fi redutabile

"Un alt produs pe care aș recomanda să-l folosim este spuma de curățare, în funcție de tipul de ten. Spumele pot să facă minuni cu tenul nostru. El trebuie să fie blânde, să curețe foarte bine pielea, dar să o și respecte, pentru că nu are sens să o agresăm, nu are rost să folosim produse puternice, chiar dacă tenul nostru e foarte gras.

Dacă folosim produse agresive, pe moment, senzația o să fie de curat, dar la jumătate de oră tenul va începe să secrete mai mult sebum decât în mod normal, pentru că va încerca să echilibreze lipsa pe care i-am făcut-o cu un produs foarte agresiv.

De asemenea, mai sunt produse cremă de curățare, pe care le recomand să fie folosite seara, să fie masată pielea foarte, foarte blând, dar constant și să fie masaj de 2 - 3 minute, de la gât în sus. Masajul dne va ajută să stimulăm circulația și ne va ajuta să eliminăm toate impuritățile de pe piele.

În ceea ce privește curățarea, dar într-un mod mai larg, ar fi folosirea de scrub sau gomaj și peelingul enzimatic, care ajută pielea să își păstreze elasticitatea", a mai spus Ioana Marinescu.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel