Procent MARE de pozitivi cu COVID-19 în județul Alba
15 oct, 14:41
Aproape jumătate dintre cei diagnosticați cu infecția COVID-19, de la mijlocul lui martie, în județul Alba sunt pozitivi.
Coronavirus

Aproape o jumătate din totalul persoanelor din Alba diagnosticate cu noul coronavirus de la mijlocul lunii martie, când a fost primul caz depistat în judeţ, sunt actualmente pozitive, după cum reiese din datele date joi publicităţii de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba. Potrivit DSP, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 3.000 de persoane cu noul coronavirus, din care numai joi au fost anunţate 119 noi cazuri - după prelucrarea miercuri a 1.093 de teste. Au fost declarate vindecate 1.475 de persoane, iar 96 au decedat. Astfel, joi se înregistrau 1.429 de cazuri active, adică 47,63% din totalul de 3.000.

În total, din martie, au fost efectuate în judeţ 89.574 de teste, potrivit Agerpres. În Alba sunt mai multe focare active, din care cel mai mare este la un centru din Galda de Jos aparţinând de DGASPC. Sunt focare atât în mediul privat, la diverşi agenţi economici, cât şi la stat, inclusiv la primării. 


Ştiri Recomandate

Strategia de vaccinare anti-COVID, discutată în CSAT
Distanțarea socială: cum afectează creierul
RAPORT UNOPA: Pacienții cu HIV, grav afectați de criza COVID-19
Dr Mariana Mărdărescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
HIV, un virus parșiv. Cum se adaptează el la medicamente
DELAMANIDUM - prospect
CARMUSTINUM - prospect
TELAPREVIRUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri