Procent MARE de pozitivi cu COVID-19 în județul Alba

Coronavirus
Aproape jumătate dintre cei diagnosticați cu infecția COVID-19, de la mijlocul lui martie, în județul Alba sunt pozitivi.

Aproape o jumătate din totalul persoanelor din Alba diagnosticate cu noul coronavirus de la mijlocul lunii martie, când a fost primul caz depistat în judeţ, sunt actualmente pozitive, după cum reiese din datele date joi publicităţii de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba. Potrivit DSP, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 3.000 de persoane cu noul coronavirus, din care numai joi au fost anunţate 119 noi cazuri - după prelucrarea miercuri a 1.093 de teste. Au fost declarate vindecate 1.475 de persoane, iar 96 au decedat. Astfel, joi se înregistrau 1.429 de cazuri active, adică 47,63% din totalul de 3.000.

În total, din martie, au fost efectuate în judeţ 89.574 de teste, potrivit Agerpres. În Alba sunt mai multe focare active, din care cel mai mare este la un centru din Galda de Jos aparţinând de DGASPC. Sunt focare atât în mediul privat, la diverşi agenţi economici, cât şi la stat, inclusiv la primării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel